Зручна мішень: чи продовжать республіканці критикувати Байдена щодо допомоги Україні

Коротка версія новини

  • У США відбудуться вибори президента 5 листопада 2024 року, де головними опонентами є Джо Байден та Дональд Трамп.
  • Республіканці критикують політику Байдена щодо допомоги Україні, що може вплинути на підтримку виборців у майбутніх виборах.
  • Байден став “зручною мішенню” у передвиборчих перегонах, де будь-який аргумент може бути використаний проти нього.

У США 5 листопада 2024 року відбудуться вибори президента. Головними опонентами є Джо Байден та Дональд Трамп. Республіканці висловлюють невдоволення політикою адміністрації Байдена щодо недостатнього контролю за фінансовою допомогою для України – це може відзначитись на підтримці виборців у майбутніх перегонах за посаду президента.

Критика, яку озвучують республіканці Байдену про підтримку України триває вже дуже довго. Дмитро Шеренговський, проректор УКУ та політолог, розповів 24 Каналу, що такі звинувачення лунатимуть ще до кінця виборів у США.

“Зараз Байден зручна мішень, тому у передвиборчих перегонах будуть використовувати будь-який аргумент”, – наголосив політолог.

Перегони на виборах у США

За даними опитувань виборців у США – Байден і Трамп отримують майже однакову кількість підтримки. Вони боротимуться за кожен голос різноманітними способами.

Після того, як підписали закон про фінансову допомогу Україні, Конгрес поставив завдання адміністрації Байдена за 60 днів представити план того, як Сполучені Штати Америки надалі мали б допомагати Україні.

В сторону Білого дому одним з аргументів критики може стати те, що немає плану перемоги України, чи він здаватиметься недостатньо ґрунтовним. Ми бачимо, що розпочинаються внутрішні баталії,
– зауважив Шеренговський.

Проблема для України

Політолог підкреслив, що у США цей бюджетний рік закінчується в жовтні 2024 року. Допомогу для України затверджено – зброя та фінансування будуть надходити.

Однак невідомо, що буде в наступному бюджетному році. Чи буде якийсь компроміс до виборів США – дуже сумнівно. Ми у непевній ситуації. Попри взаємні звинувачення у двох партіях Сполучених Штатів Америки, нам доведеться вибудовувати містки між обома,
– сказав Дмитро Шеренговський.

Допомога США для України

  • Палата представників США 20 квітня підтримала рішення про передачу Україні понад 60 мільярдів доларів допомоги. Під час засідання відбувався розгляд правок – їх всі відхилили. Варто зазначити, що вони були негативними для нашої держави.
  • США готують Україні новий пакет допомоги в розмірі 1 мільярд доларів. Новий пакет допомоги включає можливості для підтримки нагальних потреб України: ППО, артилерійські снаряди, бронетехніка та протитанкові засоби.
  • Ввечері 24 квітня американський президент Джозеф Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам. Вже незабаром США надішлють в Україну допомогу, яка потрібна для подальшої боротьби. Американський президент раніше неодноразово наголошував на тому, що хоче зробити все, щоб якомога швидше просунути цей пакет допомоги.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *