“Звучить страшно”: чому не варто панікувати через статті про новий великий наступ Росії

Панікувати через статті про новий наступ росіян не варто / Shutterstock

Наприкінці тижня у західних ЗМІ з’явилася низка статей стосовно війни. В деяких намагаються спрогнозувати терміни, скільки ще триватиме війна Росії проти України, в деяких аналізують можливі способи нападу Росії на країни НАТО.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки прокоментували статтю Financial Times. Журналісти писали, що Росія може піти у великий наступ вже влітку, спробувати повністю захопити Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області, а також повторити наступ на Київ чи Харків.

Чому не варто панікувати через статті західних ЗМІ

Звучить, звісно, страшно та віддає панічними настроями. Але по суті нічого нового журналісти не сказали. Очевидно, що Путін не відмовився від ідеї захопити всю Україну та продовжує кидати весь наявний ресурс на фронт. Втім, це не означає, що плани Кремля збудуться,
– пояснюють у ЦСК.

Там підкреслюють: Сили оборони роблять усе можливе і неможливе, щоб утримати нашу незалежність. До того ж у 2024 році і ЗСУ значно сильніші та краще озброєні, і Київ значно більш захищений. Ситуація зараз не така, як у 2022-му, і навіть тоді, коли Україна була слабшою, ворогові не вдалося захопити столицю.

“Зараз їм це не вдасться і поготів. Замість того, щоб панікувати та накручуватися, допомагайте Силам оборони: донатьте, волонтерте, поширюйте важливу та перевірену інформацію”, – підсумували у Центрі стратегічних комунікацій.

Які матеріали стосовно війни виходили останніми днями

  • Естонська розвідка прогнозує удари на Луганському напрямку наприкінці січня і на Донецькому.
  • Джерела CNN прогнозують новий контрнаступ України у 2025 році. Війна, на їхню думку, триватиме від двох до п’яти років.
  • Німецьке видання RND поглибило аналіз газети Bild щодо можливого нападу Росії на країни НАТО. Там вважають, що Росія або нападе на шведський острів Готланд, або на країни Балтії, але атакує спершу не Сувальський коридор.
  • А голова Служби зовнішньої розвідки написав колонку для The Economist. Він вважає, що Путін сподівається на ефект доміно. Мовляв, якщо Україна зазнає поразки, то ЄС і США автоматично втратять повагу і можна буде переділити сфери впливу в світі. Але якщо наша держава переможе, то Путін не зможе впливати на певні регіони.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *