Солодкий День пасічника: топ медових рецептів

19 серпня в Україні святкують День пасічника. На честь цієї дати УНН створив підбірку кулінарних ідей та напоїв на основі меду.

Медове свято: найкращі рецепти зі смаком літа

19 серпня українці вшановують День пасічника — свято, присвячене бджолярам та їхньому солодкому ремеслу. За традицією у цей день організовують ярмарки меду, тематичні заходи та культурні ініціативи, щоб відзначити внесок бджолярів.

На честь свята УНН підготував кулінарні ідеї з використанням меду для вашого столу.

Запечені груші з медово-горіховою начинкою

Продукти на 6 порцій:

3 груші;

3 ст. л. меду;

50 г волоських горіхів;

щіпка кориці.

Інструкція:

Розрізати груші на половини, видалити серцевину, наповнити горіхами з медом. Запікати 20 хв при температурі 180°C.

Класичний медівник

Складники:

3 яйця;

150 г цукру;

100 г меду;

100 г вершкового масла;

1 ч. л. соди;

400 г борошна;

500 г сметани + 150 г цукру (для крему).

Спосіб приготування:

Розтопити мед з маслом, додати цукор, охолодити. З’єднати з яйцями та содою, всипати борошно. Поділити масу на 4–5 коржів, випікати кожен 5–7 хв при 180°C. Збити сметану з цукром. Промазати коржі кремом, обробити зверху та з боків. Прикрасити горіховою крихтою, охолодити протягом ночі.

Хрустка гранола з медом та горіхами

Необхідне:

вівсяні пластівці — 300 г;

суміш горіхів та насіння — 150 г;

мед — 100 г;

рослинна олія — 3 ст. л.;

кориця — 1 ч. л.

Як готувати:

Змішати всі компоненти, розподілити на деці. Запікати 30 хв при 160°C, час від часу перевертаючи. Вийде хрустка основа для сніданку.

Пряники з медом та імбиром

Інгредієнти:

мед — 150 г;

вершкове масло — 100 г;

цукор — 100 г;

яйце — 1 шт.;

борошно — 350–400 г;

сода — 1 ч. л.;

мелений імбир — 1 ч. л.;

кориця — 1 ч. л.;

мелена гвоздика — ¼ ч. л.

Приготування:

Розтопити мед, масло та цукор. Трохи охолодити, додати яйце та спеції. Вимісити тісто із содою та борошном.

Охолодити масу у холодильнику 30–60 хв. Розкачати, вирізати форми. Випікати 8–10 хв при 180°C. Прикрасити за бажанням.

Домашній медовий квас

Склад:

мед — 2 ст. л.;

теплу воду (35–40°C) — 1 л;

родзинки — 30 г;

житній сухар — 1 шматочок.

Як зробити:

Розчинити мед у воді, додати родзинки та сухар. Накрити марлею, залишити для бродіння на 2–3 дні. Після появи піни профільтрувати, перелити у пляшки та охолодити.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *