Кава користується популярністю в усьому світі, проте віднедавна в гру вступив інший давно відомий напій – цикорій. Його часто вважають корисною альтернативою кави.
Сьогодні розглянемо, що корисніше – цикорій чи кава, а також що краще вибрати під час схуднення.
Що корисніше пити – каву чи цикорій
Як відомо, кава готується з обсмажених мелених зерен. Вона дуже ароматна і є основою безлічі різних напоїв.
Водночас цикорій добувають із квіткової рослини, яка належить до сімейства кульбабових. З коріння роблять густу пасту або порошок, який потім можна використовувати для приготування.
Головною відмінністю між ними є вміст кофеїну в каві. Він може викликати тривогу, безсоння і прискорене серцебиття.
При цьому в цикорії є клітковина (пребіотична), крохмаль, поживні речовини та інсулін.
Якщо говорити про те, що калорійніше – кава чи цикорій, то питання дещо складне.
У 100 грамах зерен близько 230 ккал. Але потрібно враховувати, що ступінь обсмаження здатен збільшити цей показник аж до 330 ккал. До того ж під час вживання люди беруть різну кількість кави. Найкалорійніша частина напою – сиропи, молоко і вершки.
Калорійність пастоподібного цикорію становить близько 375 ккал (усе залежить від виробника), а в порошку – близько 275 ккал. Кінцева енергетична цінність такого напою залежатиме від вибору марки, виду продукту, а також кількості, яку заливають водою.
Цикорій чи кава під час схуднення
Обираючи, що пити – каву чи цикорій, варто визначитися зі своєю метою, адже напої мають різний вплив на організм.
Так, кава пригнічує апетит, прискорює метаболізм і може покращувати жироспалювання. Як вказується на сайті Медичної бібліотеки США, вона також знижує ризик виникнення ожиріння.
Цикорій же позитивно впливає на травлення, знижує потяг до солодкого і щадно впливає на ШКТ. Як зазначається в дослідженнях, інулін може знижувати масу тіла, впливаючи на мікробіом кишечника, апетит і чутливість до інсуліну.
Источник: www.rivne1.tv