ТОП-3 смачних десерти з мандаринами для дітей

Без якого фрукта неможливо уявити новорічні свята? Правильно, без мандаринів. Сьогодні ж ми хочемо запропонувати вам 3 простих рецепти святкових десертів, які смакуватимуть і дітям, і дорослим.

Отже, розпочнемо з мандаринового печива. Рецепт простий і продуктів потрібно небагато. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • горіхи (мигдаль, фісташки або грецькі) – 60 г;
  • мандарини – 1 шт.;
  • борошно – 200 г.

ПРИГОТУВАННЯ

Для початку слід змішати цукрову пудру з двома жовтками, додати м’яке масло і зробити однорідну масу (важливо спочатку змішати пудру з жовтками, тоді вона добре змішається з маслом).

Горіхи треба перемолоти у борошно, з’єднати масу з натертою цедрою і швидко замісити тісто (спочатку воно буде кришитися, але через 2-3 хвилини вимішування стане однорідним). З тіста зліпити кульки, розміром з перепелине яйце. Відправити в морозильну камеру на 15 хвилин, а тим часом розігріти духовку до 180?. Випікати до золотистого кольору близько 20 хвилин.

Наступний десерт – мандаринові млинці. Рецепт передбачений на 6 порцій. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для приготування шести порцій мандаринових млинців знадобиться:

  • молоко – 450 мл;
  • борошно пшеничне- 200 гр;
  • сіль – 0,75 чайної ложки;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • мандарини – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

ПРИГОТУВАННЯ

250 мл молока треба змішати з сіллю, цукром і яйцями, збити в однорідну масу. Далі всипати просіяне борошно і ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Після цього – влити решту молока та олію.

Мандарин треба ретельно вимити, опустити на 15 секунд в окріп, витягнути і обтерти. Натерти цедру на дрібній тертці і вичавити сік, додати їх в тісто. Випікати млинці на розпеченій незмащеній пательні, наливаючи тісто тонким шаром.

І третій десерт – манадаринові кекси. 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • мандарини – кількість на власний смак
  • курячі яйця – 1 шт.;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 125 г;
  • розпушувач тіста – 15 г;
  • сіль – 5 г;
  • олія – 60 г;
  • молоко – 80 г.

Для декору знадобиться 125 г цукрової пудри та ще 70 г цукру.

ПРИГОТУВАННЯ

Для початку слід змішати просіяне борошно, цукор, розпушувач та сіль. Також окремо треба змішати яйце, олію, молоко, цедру і м’якоть одного мандарина, все це вимішати.

Викласти у формочки на 3/4 об’єму і випікати 15 хвилин при 180 ?. Тим часом цукор розтерти з цедрою другого мандарину, а сік другого мандарину – з пудрою. Охолоджені кексики треба покривати тонким шаром мандаринової глазурі і посипати мандариновим цукром.

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *