Випускники не орієнтуються в історичній хронології, – очільник УЦОЯО

Випускники шкіл абсолютно не орієнтуються в історичній хронології та не володіють картографічними вміннями.

Про це під час прес-конференції сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, повідомляє Укрінформ.

За його словами, цьогорічні випускники шкіл, які брали участь у тестуванні з історії України, продемонстрували більш загрозливі результати з історії ніж учасники ЗНО з математики.

«Майже 20% наших абітурієнтів не склали тест з історії України. Це діти, які абсолютно не володіють картографічними вміннями. І які абсолютно не орієнтуються в історичній хронології, не в тому понятті – що, де, коли і як відбувалося, а вони не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років», – наголосив очільник Українського центру оцінювання якості освіти.

Окрім того, він зазначив, що учасники ЗНО з історії України були не здатні аналізувати елементарну діаграму і співвідносити дату на ній з варіантом відповіді.

Бойко також підкреслив, що такі абітурієнти, здобувши повну загальну середню освіту в умовах незалежності, не спроможні пригадати або пам'ятати чотири канонічні події, які привели до незалежності України.

«З точки зору суспільствознавчого компоненту наші діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати ніж ті, які демонструють з математики», – сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти.

ЗНО історія України
ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *