Високий рівень холестерину є фактором ризику серцево-судинних захворювань. Однак один незамінний продукт може допомогти знизити його.
Дослідження показали, що оливкова олія може сприяти здоров’ю серцево-судинної системи, завдяки мононенасиченим жирам, що містяться в ній, корисним для серця.
Але, як зазначила дієтологиня Менді Енрайт, є й інший компонент оливкової олії, який також може відігравати важливу роль для серця: поліфеноли, пише Eatingwell.
Поліфеноли – потужні рослинні сполуки, що мають антиоксидантні властивості. Вчені з Греції вирішили докладніше вивчити поліфеноли в оливковій олії першого віджиму.
Дослідники виявили, що група, яка приймала оливкову олію з високим вмістом фенолів, показала значне поліпшення загального рівня холестерину в крові порівняно з групою, яка приймала оливкову олію з низьким вмістом фенолів у високих дозах.
Важливо зазначити, що в цьому дослідженні використовували оливкову олію першого віджиму, а не звичайну, яка має світліший колір і смак.
Видання зазначило, що оливкова олія є одним з основних продуктів середземноморської дієти. Вона підтримує загальний стан здоров’я і знижує ризик деяких захворювань, зокрема серцево-судинних. Дослідження також показують, що вона може знизити ризик смерті від деменції.
Источник: www.rivne1.tv