Астролог пояснила значення зимового сонцестояння

Астролог пояснила значення зимового сонцестояння

Зимове сонцестояння 22 грудня розглядається астрологами як потужний день для загадування бажань, точних ворожінь і захисних ритуалів на майбутній рік. Ця астрономічна подія знаменує найкоротший день і найдовшу ніч, починаючи астрономічний Новий рік.

22 грудня відбудеться важлива астрологічна подія – це день зимового сонцестояння. Професійний астролог Ксенія Базиленко спеціально для читачів УНН розповіла про значення цього дня.

Цей день має таку силу, що бажання, загадані цього дня, обов’язково збуваються, ворожіння дуже точні, а обряди і молитви мають силу захисту на цілий рік для кожної сім’ї

 – пояснила астролог.

Зимове сонцестояння – це щорічна астрономічна подія, коли Сонце над горизонтом перебуває на мінімальній висоті, тобто найнижче відносно земного горизонту. У півкулі, де відбувається зимове сонцестояння, спостерігається найкоротший світловий день і найдовша ніч у році.

Після зимового сонцестояння, у кожну наступну добу, день додаватиметься в часі, а ніч зменшуватиметься до літнього сонцестояння. Тому цей день є початком астрономічного Нового року.

Також ця подія вважається однією з найсильніших у році і в давнину надавали їй величезного значення. Це свято присвячували Сонцю і його річному циклу. Вважалося, що перед цим днем все вмирає, а потім все народжується заново.

Цей день дуже яскраво відзначали в багатьох традиціях світу. Наприклад, загадували бажання, здійснювали безліч обрядів, щоб притягнути здоров’я, щастя і благополуччя у свій дім на цілий рік.

В Україні, до пришестя християнства, відзначали цей день як свято Коляди, від слова Коло – початок нового кола (нового року).

Перед цим святом наводили лад у хаті та вбирали її, звеселялися робили вечерю, де збиралася вся сім’я та родичі, ставилося 12 страв, подібно до 12 місяців, співали колядки, пригощали одне одного.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *