Блокада на кордоні з Польщею: у черзі понад 1,1 тис. вантажівок

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі понад 1,1 тис. вантажівок

Станом на сьогоднішній ранок у чергах на п’яти пунктах пропуску в Польщі стоять 1150 вантажівок, які прямують в Україну на тлі блокади польських фермерів, більшість з них – навпроти пункту пропуску “Ягодин”.

У чергах на п’ятьох пунктах пропуску на території Польщі в бік України на тлі блокади польських фермерів станом на сьогоднішній ранок перебуває 1 150 вантажівок, найбільше навпроти ПП “Ягодин”. Про це журналісту УНН повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

“Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках, або взагалі обмежуючи рух на окремих напрямках, де вони знаходяться”, – сказав Демченко.

За його словами, станом на сьогодні блокування здійснюється на п’яти пунктах пропуску.

“Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску “Шегині”, “Ягодин” та “Устилуг”. Також польські фермери пропускають по “Ягодину” і “Шегиням” вкрай малу кількість автівок, які слідують з Польщі в Україну – за минулу добу це 100 та 20 відповідно. Станом на ранок сьогодні на цих 5 напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 1150 вантажівок, найбільше навпроти пунктів пропуску “Ягодин”, – розповів Демченко.

Демченко зазначив, що як вже повідомлялося в ніч з 8 на 9 березня польські фермери припинили блокування напрямку пункту пропуску “Корчова”- “Краківець”, однак він зауважив, що це скоріш за все тимчасово, адже відповідно до наявної інформації від польської сторони – з 13 березня польськими фермерами-протестувальниками планується поновлення блокування. Черга на цьому напрямку станом на ранок близько 480 вантажівок.

Польські фермери знову блокуватимуть пункт пропуску “Краківець”: що відомо 11 березня 2024, 12:03 • 22606 переглядiв

“Польські фермери також повністю обмежували проїзд вантажівок з України у напрямку пункту пропуску “Угринів”. Однак за інформацією від польської сторони з 13 до 21 години вони вирішили пропускати на територію Польщі по 2 вантажівки на годину. Легкові й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується”, – сказав Демченко.

Польські фермери анонсували розблокування руху вантажівок у бік України на одному з пунктів пропуску13 березня 2024, 12:23 • 22486 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *