Ціна продуктів до новорічного столу в 2020 році. Новини Києва

Вчені розрахували, що святковий стіл для українців цьогоріч обійдеться на 7,9 % дорожче, ніж у 2019 році.

Пресслужба Національного наукового центру «Інституту аграрної економіки» зі слів Юрія Лупенка, повідомила, що стіл на Новий Рік 2020 року українській родині обійдеться в середньому в 1620 грн.

Вчені інституту порахували, що за три кілограми традиційного салату «Олів’є» українська родина у 2020 році заплатить 140 грн, що на 7,9 % більше, ніж в минулому році.

Усім знайомий «Оселедець під шубою» візьме з українських гаманців 120,22 грн, що на 1,6 % більше, ніж торік.

Експерти також оцінили вартість м’ясної тарілки на столі, за 2,5 кг м’ясних продуктів українці віддадуть 362,50 грн.

За білий батон треба буде заплатити — 22,57 грн, а за солодощі — 170 грн/кг.

Тарілка зі свіжими овочами (огірки, помідори) обійдеться за святковим столом у 181,71 грн. Фрукти коштуватимуть 93 грн: 2 кг мандаринів — 60 грн, 1кг бананів — 25 грн, лимон 200 г — 8 грн.

Алкоголь за святі обійдеться дорого: шампанське «Артемівське» — 100 грн, український коньяк — 160 грн. Безалкогольна частина напоїв (соки, мінеральна та солодка вода) коштуватиме 76,60 грн.

Ціна столу з делікатесами, такими, як баночка ікри або шматочок червоної риби зросте до 2090,70 грн.

За підсумками досліджень, бюджетний стіл для українців коштуватиме 1784 грн, а стіл із делікатесами — 2294 грн.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про 7 способів економити на святкуванні Нового року у Києві.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *