До Києва повернули картину, вкрадену під час окупації. Новини Києва

В Мистецькому Арсеналі (Київ) можна буде побачити картину, яка була викрадена з музею у Дніпрі у 1941 році, за часів окупації міста нацистами.

Про це повідомляє офіційний сайт Мистецького арсеналу. Це картина Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною», яка десятилітті поспіль вважалась знищеною. Повернення картини в Україну  стало результатом співпраці нашої країни та США у царині повернення пам’яток культурної спадщини, незаконно вивезених за кордон.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

До процесу повернення картини долучились: Міністерство культури України, МЗС, Посольство України в США, Служба зовнішньої розвідки України, аукціонний дім «The Potomack Сompany», Федеральне Бюро Розслідувань США, Державний департамент США, Прокуратура Округу Колумбія. Зрештою, після майже двох років копіткої роботи та з огляду на відсутність претензій інших сторін, було організовано перевезення з аукціонного дому до аеропорту у місті Нью-Йорк, потім повітряним транспортом до міста Франкфурт, звідки картина вже наземним транспортом повернулася до Києва, де зайняла своє місце в експозиції.

 Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що у Києві відбудеться спеціальний показ сімейної казки «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» (ТРЕЙЛЕР).

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *