Експерт розповів, які функції беруть на себе українські спецімпортери при купівлі боєприпасів

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Експерт розповів, які функції беруть на себе українські спецімпортери при купівлі боєприпасів

Українські спеціалізовані імпортери беруть на себе гарантії на постачання певних боєприпасів при закупівлі снарядів для міністерства оборони, виступаючи посередниками.

Українські компанії-спецімпортери під час закупівлі боєприпасів для міністерства оборони України беруть на себе гарантії виконання цих контрактів. Про це в ексклюзивному коментарі УНН військовий експерт Сергій Згурець.

За його словами, в ідеалі компанії-спецімпортери повинні укладати контракти на закупівлю озброєння напряму з постачальниками, проте у багатьох випадках цього не вдається робити.

Умовно кажучи, можуть бути окремі компанії, які виконують роль посередника, у форматі консалтингових компаній, які забезпечують гарантування тих чи інших контрактів. Фактично посередники є в багатьох країнах офіційно визнаними елементами забезпечення контрактів, ми намагаємося діяти напряму, але лише частина контрактів підписується напряму з фірмами-виробниками

– зазначив експерт.

Як українська компанія може стати спецімпортером озброєння: пояснення МОУ1 квітня 2024, 14:16 • 120036 переглядiв

Таким чином, головне завдання українських спецімпортерів – взяти на себе гарантії постачання тих чи інших боєприпасів. Тобто, компанія-посередник, яка підпише контракт несе відповідальність за його виконання. 

Додамо

Україні важко закуповувати вкрай необхідні для армії снаряди, адже ринок озброєння дуже специфічний та працює як велика монополія, де основні гравці знають одне одного. Тому часто Міноборони доводиться залучати посередників у процес закупівлі боєприпасів на світовому ринку, зокрема з Балканських країн. Експерти зазначають, що інколи це призводить до зростання ціни на поставки, проте через велику конкуренцію на ринку озброєння контрагентів треба приймати як “необхідний елемент гри”.

У Міноборони повідомляли, що у 2022-2023 роках уклали державні контракти на закупівлю зброї та боєприпасів з понад 130 фірмами-контрагентами, серед них 30 іноземних компаній. 

У компанії “Українська бронетехніка” розповідали про те, які завдання на себе бере спецекспортер під час закупівлі озброєння. Зокрема, спецекспортери здійснюють пошук надійних каналів постачання за найнижчими цінами та мають проводити інспекції виробництв та складських запасів. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *