Оснащений вибухівкою літак і пульти керування: ЗМІ розповіли, як Україна вдарила по Татарстану

ЗМІ розповіли, чим Україна атакувала завод у Татарстані / Колаж 24 Каналу

Українські дрони 2 квітня атакували підприємства у Республіці Татарстан. Для цієї атаки Україна, ймовірно, використала легкі літаки типу Cessna, які могли бути начинені вибухівкою.

Україна могла оснастити такі літаки дистанційним керуванням, після чого вони пролетіли відстань у понад 960 кілометрів та вдарили по заводу “Шахедів”. Подібні систематичні удари можуть призвести до скорочення виробництва російських дронів і дати Україні критичну перевагу.

Вибух великої сили

За данними видання, сила вибуху може свідчити й про розмір вибухового вантажу саморобного безпілотника. Класична модель літака Cessna 172 може летіти на відстань близько 1000 км і нести вантаж вагою 500 кг. Руйнування, які поширилися на промисловий комплекс і сусідній гуртожиток для працівників у Татарстані, свідчать про великі розміри вибухового навантаження літального апарата.

Cessna 172 — американський легкий літак, який став наймасовішим в історії авіації. Максимальна швидкість Cessna становить близько 300 км/год.

Крім дешевизни, простоти і надійності, безпілотник на базі легкого літака також має перевагу непомітності. Але не через високотехнологічні форми і покриття, а через нешкідливість,
– вважають аналітики.

На думку експертів, цей удар мав налякати російське командування. Все через те, що росіяни не мають достатньо засобів ППО як для захисту фронтових військ, так і для захисту російських міст і заводів.

Атака дронів на Татарстан: що відомо

  • Вночі 2 квітня українські дрони вдарили по двох містах в Татарстані – в Єлабузі, де під удар потрапив завод з виробництва “Шахедів”, розташований на території особливої економічної зони “Алабуга”, а також в Нижньокамську влучили у нафтопереробний комплекс – завод ТАНЕКО.
  • Представник ГУР Андрій Юсов, офіційно підтвердив, що саме його відомство здійснило атаку. За його словами, для ударів по об’єктах в Татарстані не застосовувалась зброя іноземного виробництва. Юсов додав, що одну з будівель уразили російські сили ППО.
  • Крім того, видання The Guardian з посиланням на представника розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, повідомило, що у здійсненні цієї операції допомагали росіяни, які є етнічними українцями
  • Також аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що завдяки атаці по Татарстану, заважаючи, що це перші удари по республіці з початку війни, і на відстань, яку подолали дрони, це є значний перелом у здатності України завдавати ударів в глибокому тилу Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *