Хто виходить на пенсію в 2020

 19/08/20

Новини Києва

Зміни у пенсійній системі України щороку, і навіть частіше, вносять корективи в вік виходу на пенсію. Якщо пенсійний вік чоловіків залишається незмінним – 60 років, то у жінок він змінився 1 квітня.

До цієї дати на заслужений відпочинок могли піти 59-річні українки, то після неї – ті, яким виповнилося 59 років і 6 місяців. Але не тільки від віку залежить можливість вийти на пенсію. Розберемося, хто виходить на пенсію в 2020 році в Україні.

Яким повинен бути страховий стаж, щоб вийти на пенсію в 2020 році

У 2020 році мінімальна межа страхового стажу для виходу на пенсію визначена в 27 років. З наступного року вона буде підніматися на 1 рік. До 2028 року необхідний для пенсії страховий стаж становитиме 35 років. Тоді, набравши його, можна буде вийти на пенсію, незалежно від віку.

Як забезпечується право на пенсію тим людям, у яких немає необхідного страхового стажу

У Пенсійному фонді України роз’яснили, що при відсутності потрібно кількості страхового стажу людина може вийти на пенсію за віком після 63 або 65 років. Можна продовжувати працювати, і як тільки потрібний стаж буде придбаний, відразу з’являється право претендувати на призначення пенсії.
Якщо стажу мало, на пенсію можна вийти і після 65 років. Але для її призначення необхідні хоча б 15 років страхового стажу. Якщо немає і цих років, буде призначено інше соціальну допомогу.

Чим страховий стаж відрізняється від трудового

З 2004 року в Україні закріпився термін «страховий стаж». Фактично він замінив трудовий стаж, який є більш загальним поняттям. Страховий стаж – один з різновидів стажу, що представляє проміжок часу, протягом якого до Пенсійного фонду отчислялись щомісячні внески. В Україні ці платежі здійснює за співробітника підприємство, тому якщо з якихось причин внески не сплачувались, страховий стаж у людини переривався.

Після 2004 року важливо не відпрацьований час, а період, протягом якого здійснювалися виплати в пенсійний фонд, і обсяги цих відрахувань.

Трудовий стаж обчислюється за записами у трудовій книжці. До 2004 року він прирівняний до страхового стажу. Для підтвердження даних (наприклад, при втраті трудової) потрібно звертатися за довідкою за місцем роботи.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що у Києві зареєстрували постанову про невизнання результатів виборів у Білорусі 

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *