Як «АТБ» підвищує рівень життя киян

 05/08/20

Новини Києва

Багато з того, від чого залежить рівень життя київських родин та українського суспільства загалом, фінансується з бюджету. Кожен бізнес, що справно сплачує податки, робить свій внесок у поліпшення нашого добробуту.

Наочним прикладом може слугувати діяльність багаторічного лідера української роздрібної торгівлі – «АТБ». Дотримуючись стратегії динамічного розвитку, компанія зуміла в нинішньому важкому році побити свій власний рекорд за обсягом сплати податків і зборів. Тільки за шість місяців 2020-го корпорація «АТБ» перерахувала до бюджетів усіх рівнів, у тому числі й до міської скарбниці нашого Києва, 7,57 млрд грн. (включаючи митні платежі та ЄСВ), що на 32,5% більше, аніж за аналогічний період минулого року.

«Цей рік, незважаючи на надзвичайно складні обставини, в яких опинився бізнес у результаті пандемії коронавірусу, корпорація «АТБ» проходить упевнено, залишаючись лідером ринку й одним із найбільших платників податків в Україні…

Можу навести два приклади:
 – сума сплачених нами податків за пів року в три рази перевищує річний (!) бюджет таких міст, як Суми, Херсон, Черкаси, Тернопіль, Луцьк; 
–  сплачені нами за перше півріччя податки у два рази перевищують суму держінвестицій у будівництво нового аеропорту в Дніпрі.
Коли запитують, що таке соціально відповідальний бізнес, для мене відповідь очевидна. Це не тільки благодійні проєкти, соціальні ініціативи, нові робочі місця. По-перше, це прозора та системна діяльність бізнесу в наших непростих економічних реаліях. По-друге, ефективне використання зроблених бізнесом інвестицій органами центральної та місцевої влади», – повідомляє на своїй сторінці у Facebook Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ». 

Варто сказати, що такі високі темпи нарощування бюджетних платежів компанія показує кілька років поспіль. За підсумками 2019-го «АТБ» посіла перше місце в галузі у рейтингу 100 найбільших представників бізнесу за обсягом  податкових платежів.  

Корпорація «АТБ» є однією з найпрозоріших і найвідкритіших в Україні. У 2019 р. до бюджетів різних рівнів і спецфондів перерахували 12,6 млрд грн., що на 34% перевищило показники попереднього періоду. 

Водночас «АТБ» дотримується свого основного принципу  – безперебійно забезпечувати українців якісними продуктами за доступними цінами. Як і раніше, вартість будь-якого товару в 1137 супермаркетах цієї торговельної мережі на 10–15% нижча за середньоринкову. Магазини лідера українського ритейлу відкриті в 293 населених пунктах 24 областей країни, включаючи й Київську. Асортимент таких дискаунтерів перевищує 3,5 тис. найменувань. Це гарантовано свіжі продукти та якісні товари першої необхідності. Приблизно третину з них становить продукція власних торгових марок.  

Піклуючись про комфорт і безпеку майже чотирьох мільйонів постійних клієнтів (саме стільки українців щодня відвідують магазини мережі), компанія «АТБ» запропонувала принципово новий для українського ринку напрямок ритейлу. В Україні з’явився перший продуктовий інтернет-магазин повного циклу. Весь процес від замовлення необхідних товарів до одержання сьогодні займає менше однієї години. Крім того, для зручності українців почали працювати сервіси попереднього замовлення й адресної доставки продуктів. 

Це дозволило мільйонам громадян, у тому числі й жителям Києва, не відчути дефіциту якісних продуктів і при цьому заощадити кошти сімейного бюджету.  

«АТБ» зуміла збільшити товарообіг і перерахувати 4,83 млрд грн. податків до держбюджету, 1,62 млрд грн. – до місцевих бюджетів, а 1,12 млрд грн. – до цільових фондів. Сьогодні це надзвичайно важливо. Після реформи децентралізації чимала частина сплачених відповідальним бізнесом грошей залишається на місцях. Такі кошти спрямовують на боротьбу з пандемією, ремонт доріг, шкіл, лікарень, будівництво парків, мостових переходів тощо. Крім того, вони йдуть на виплату зарплат працівникам бюджетної сфери, пенсій, соціальної допомоги, а також субсидій, які після зростання комунальних тарифів стали справжнім порятунком для багатьох українських родин. Кожна  компанія, що наповнює бюджет, поліпшує рівень життя в нашій країні. 

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що київський фунікулер закрили до кінця серпня 

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *