Як допомогти літнім киянам під час карантину: куди звертатись

За даними МОЗ, найвразливішими до коронавірусу є люди поважного віку від 60 до 80 років. Ми зібрали сервіси та організації, які допомагають бабусям й дідусям, які залишилися вдома, організувати доставку продуктів, засобів гігієни та ліків, аби вберегти їхнє здоров’я. 

Допомога від міста

Департамент соціальної політики КМДА організував адресну доставку продуктів та необхідних речей одиноких та потребуючих. 

  • Якщо вам потрібні послуги соціальних працівників, – звертайтеся до Київського міського територіального центру соціального обслуговування за телефоном: 044 450 9166.

«Крила»

Гаряча лінія від Міжнародного благодійного фонду «Волонтерське об’єднання «Крила» Громадської ради при Дарницькій РДА та Ради волонтерів при Дарницькій РДА.

Номер гарячої лінії: (093) 206-01-08 з 10:00 до 17:00 щодня (без вихідних).

Волонтери діятимуть згідно замовлення, надаючи послуги на тих умовах, які були обговорені телефоном.

«Життєлюб»

Благодійний фонд допомагає літнім людям, яким під час карантину потрібно самоізолюватися.

“Якщо ви проживаєте у Києві та знаєте життєлюбів, які опинились у складній життєвій ситуації та потребують допомоги у зв’язку з карантином, – напишіть нам. Якщо ви і є той самий життєлюб, якому потрібна підтримка – також напишіть нам”, − зазначають у «Життєлюбі».

  • Пошта для зв’язку: [email protected] (у темі листа вкажіть «Потрібна допомога»).

«Старенькі»

Благодійний фонд «Старенькі» продовжує роботу під час карантину та організовує штаб оперативного реагування: збирає гроші на місячні продуктові набори для літніх людей, а також розвозять продуктові набори містом.

  • Допомогти можна перейшовши за посиланням.

«Солідарність – доброта об’єднує»

Всеукраїнська ініціатива «Солідарність» створена для взаємодопомоги літнім українцям та іншим групам ризику у зв’язку з поширенням коронавірусу.

На сайті можна розмістити свої оголошення і писати, чого бракує – від круп та консервів до масок та антисептиків. Також можна стати волонтером, купити для літніх людей продукти чи ліки та/або доставляти їх.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, як обрати помешкання під час карантину.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *