Карпатський регіон та Єгипет: експерти розповіли, які напрямки обирають українці на новорічні свята

Карпатський регіон та Єгипет: експерти розповіли, які напрямки обирають українці на новорічні свята

Українці все частіше бронюють відпочинок у Карпатському регіоні на новорічні свята, а серед тих, хто подорожує за кордон, помітна перевага надається таким напрямкам, як Єгипет

Серед українців спостерігається сплеск активності бронювань відпочинку в Карпатському регіоні на новорічні свята. Також невелика кількість людей все ж таки обирають провести свята за кордоном. Про це журналісту УНН розповіли директор Центру розвитку туризму Володимир Царук та генеральний директор однієї з мережі туристичних агентств Олег Кулик.

Деталі

Царук нагадав, що Різдво 25 грудня, тому сплеск активності щодо бронювань на 7-10 днів на новорічні свята досить непоганий у Карпатському регіоні.

“Тому що, якщо раніше, до війни, багато хто на ці дати вирушав за кордон, то зараз планують хоча б на 4-5 днів виїхати, змінити картинку, й обирають Карпатський регіон, Закарпаття. Тому, де є лижі, можливість екскурсій, ми бачимо, що там хороша заповненість. Також спостерігається активність по курортах, де є мінеральна вода або термальні джерела”, – розповів Царук.

Він зазначив, що люди хочуть змінити картинку, тому є попит та бронювання.

“Усі пишуть про сплеск цін на Буковелі, але можемо сказати, що є ціни різного плану. Є дуже високі ціни, якщо брати Буковель, але є й досить помірні ціни, наприклад 2-3 тис. грн за котедж на 5-6 осіб у високі дати, а у не високі дати там ще нижче”, – сказав Царук.

Також за його словами, серед популярних напрямків – Чернівці, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ.

Окрім того, генеральний директор однієї з мереж туристичних агентств Олег Кулик розповів, що певна кількість українських туристів виїжджає за кордон на новорічні свята, але вона дуже невелика, порівняно з літом.

“Кількість українських туристів, які зараз планують відпочинок за кордоном, зменшилася мінімум утричі, тому що є такі поняття, як високий та низький сезон. Зараз він низький. На Новий рік є невеличкий сплеск, як і завжди, але все ж таки кількість українців, які відпочивають за кордоном, навіть на новорічні свята суттєво менша, ніж кількість українців, які відпочивають за кордоном влітку. Тобто, можу сказати, що є падіння втричі”, – сказав Кулик.

За його словами, серед головних причин – це ситуація в країні, війна, не випускають чоловіків за кордон.

Кулик зазначив, що ті українці, які все ж виїжджають, обирають зазвичай Єгипет.

“Українці їздять на новорічні свята зазвичай в Єгипет – це лідер номер один по напрямках серед українських відпочивальників. Є певна категорія туристів, які обирають автобусні тури по Європі. Звичайно, автобусних турів набагато більше влітку, але зараз серед автобусних турів, які користуються попитом, – це в першу чергу європейські країни, де люди можуть відвідати за одну поїздку декілька країн”, – розповів Кулик.

Він зазначив, що відпочинок в Єгипті не подорожчав, він зараз дешевший, ніж торік, тому що попит скоротився через ситуацію з Ізраїлем та сектором Гази.

“Готелі не повністю заповнені, а чим менше попит – тим дешевші ціни”, – додав Кулик.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *