Коронавірус: симптоми та лікування. Новини Києва

В Україні зафіксовано вже 4 випадки захворювання на коронавірус на західному кордоні. У Києві поки немає підстав для хвилювання, але варто знати, які групи ризику, перші ознаки та наслідки головної епідемії 2020 року.

Що таке коронавірус?

Це слово викликає паніку в Україні та світі, але більшість людей насправді не знають, що таке коронавірус? Хіба що розуміють, що це новий різновид грипу. Коронавірус COVID-2019 – це гостра вірусна інфекція, яка характеризується ураженням дихальних шляхів, легенів та шлунково-кишкового тракту. За даними ВООЗ інкубаційний період захворювання на коронавірус триває від 2 до 14 діб. Але у експертів немає одностайності щодо вірогідності цих даних і є побоювання, що інкубаційний період може бути довшим.

Як починається коронавірус? Симптоми у людини

Статистика по коронавірусу свідчить, що смертність від нього вища, ніж від звичайного грипу, але при вчасному лікуванні не є критичною. Список симптомів зараження коронавірусом неможливо відрізнити від проявів інших, більш звичних для України та світу, штамів грипу. Інфекція проявляється температурою, біллю у горлі, кашлем, ознобом, ринітом, у важких випадках проявами гіпоксії. Ніхто, навіть найбільш досвідчені лікарі, не здатні «на око» відрізнити симптоми коронавірусу від проявів інших штамів грипу.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Статистика коронавірусу у Китаї – країні високого рівня зараження свідчить, що діти та підлітки рідше підхоплюють це захворювання. Останні новини про коронавірус свідчать, що у китайській провінції Хубей із 44 тисяч хворих лише 2,2% діти та підлітки віком до 19 років. Причому, у цих вікових групах протікання хвороби проходить у значно легшій формі. Тобто у дітей та підлітків менше ризиків щодо протікання захворювання та симптоми коронавірусу проявляються у легшій формі. Основні жертви коронавірусу – серед дорослих. До найбільш вразливих верств відносяться люди похилого віку та особи з ослабленим здоров’ям. Саме для цих груп наслідки захворювання на коронавірус можуть біти летальними. Різні джерела подають різні данні про смертність у результаті ускладнень коронавірусу: від 2 до 3,4%.

Через що передається коронавірус?

Хоча є інформація, що коронавірус може передаватися і через тварин та пташок, підтверджених випадків, навіть у Китаї, не зафіксовано. Захворювання має досить високий рівень ураження і велику швидкість розповсюдження. Тому ситуація у світі з коронавірусом змінюється щоденно. Кількість хворих з проявленими симптомами коронавірусу на початок березня становила майже 90 тисяч осіб. З них понад 80 тисяч – на материковій частині Китаю. І інформація щодо розповсюдження коронавірусу щоденно поновлюється. Вважається, що на поверхні коронавірус може залишатися живим та небезпечним до 9 днів. Але варто усвідомлювати, що для цього він має перебувати в ідеальних температурних умовах. Отож найбільш ймовірний спосіб розповсюдження коронавірусу – від людини до людини. Він передається повітряно-крапельним або фекально-оральним шляхами. Вхідними «воротами» для цієї інфекції є слизова оболонка (в першу чергу верхніх дихальних шляхів, а також очей). При ураженні, коронавірус надшвидко розповсюджується на бронхи та легені, що може призвести до смерті.

Чим лікують коронавірус?

Вакцина проти штаму коронавірусу COVID-2019 ще не розроблена. Хоча клінічні дослідження коронавірусу та розробка вакцини проти нового штаму відбуваються, як у китайській профільній лабораторії, так і у провідних фармакологічних закладах світу. Але у першій декаді 2020 року тисячі людей успішно подолали хворобу і це свідчить, що коронавірус піддається лікуванню. Але у випадку підозри на симптоматику коронавірусу необхідно відразу звернутися до фахівців. Основні жертви коронавірусу – люди похилого віку, які мають тяжкі хронічні хвороби. Саме у таких умовах цей вірус (як і багато інших захворювань) стає смертельно небезпечним.

Як знизити ризик інфікування коронавірусом?

Пам’ятка зниження ризику захворіти на коронавірус проста і інформація про профілактичні заходи загальнодоступна. Як і у разі з будь-яким різновидом грипу, важливо мати сильний імунітет. І основні наслідки епідемії полягатимуть в усвідомленні необхідності щоденно займатися укріпленням власного імунітету. На даному етапі всіх хвилює питання: чи є коронавірус в Україні, чи ситуація обмежиться поодинокими випадками? Також ми не знаємо, чи закінчиться епідемія коронавірус весною 2020 року, чи варто очікувати, що він може спалахнули з новою силою восени 2020.

Раніше “Столичний регіон” повідомляв, що через коронавірус батькам у Києві заборонили заходити у школи та садочки.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *