Мер Києва може стати наступним Президентом України? Новини Києва

Мер Києва Віталій Кличко має всі шанси стати наступним Президентом України. Про це написав журналіст і політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в Facebook.

Він нагадав, що Кличка ще в 2014-му році багато хто вважав одним з реальних претендентів на президентський пост.

«І шанси тоді перемогти на виборах у нього були не менші, ніж у Петра Порошенка… Як «утішний приз» Кличко отримав посаду київського мера, але у екс-чемпіона президентські амбіції нікуди не поділися», – наголошує Сазонов.

На думку експерта, Кличко з усього табору колишніх союзників Порошенка є персоною «найменш токсичною. А значить – є шанс консолідувати навколо себе незадоволених або скривджених новою владою і знову включитися в політичну боротьбу. Тепер вже точно за «президентське крісло».

Сазонов пише, що для перемоги у Кличка є всі шанси.

«По-перше, він котирується на міжнародній арені. На Заході йому грає на руку репутація «спортсмена зі світовим ім’ям». Плюс він весь час підтримував хороші особисті контакти з багатьма впливовими європейськими та американськими політиками. З боку РФ до нього теж немає такого різкого негативу, який був, наприклад, до Порошенка».

І на внутрішньо-політичній арені очільник столиці прийняв правильне рішення йти в опозицію до нинішнього президента.

«Для цього він дуже вдало використовував тему ринку землі. Заява про необхідність продовжити мораторій на землю, ініційована Кличко, виводить його з міського порядку в національний і протиставляє його президенту Зеленському», – наголошує Сазонов.

Плюсом для Віталія Кличка є й те, що він зумів відстояти посаду міського голови. Далі – перехід у національний порядок денний. 

«Використовуючи подібні ходи й надалі, він цілком зможе в короткі терміни сформувати собі імідж єдиного адекватного опонента Зеленському з реальними шансами перемогти на наступних президентських виборах», – підсумовує експерт.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *