На тлі інциденту на Закарпатті буде напрацьовано механізм посилення заходів безпеки в державних установах – Нацполіція

На тлі інциденту на Закарпатті буде напрацьовано механізм посилення заходів безпеки в державних установах – Нацполіція

Україна планує посилити безпеку в органах місцевого самоврядування та державних установах після того, як депутат підірвав гранату в сільській раді на Закарпатті, внаслідок чого 26 людей отримали поранення

На тлі інциденту на Закарпатті, де депутат підірвав гранати під час сесії в сільській раді, буде напрацьовано механізм посилення заходів безпеки з урахуванням воєнного часу в органах місцевого самоврядування та державних установах. Про це журналісту УНН повідомила речниця Національної поліції України Олена Бережна.

Щодо події, яка сталась сьогодні на Закарпатті, – проводиться детальний аналіз ситуації, і буде напрацьований механізм посилення заходів безпеки з урахуванням воєнного часу та існуючих загроз. Ми розуміємо, що органи місцевого самоврядування та державні установи мають залишатись доступними для всіх громадян, але і перебування людей в названих установах має бути безпечним

– сказала Бережна.

За її словами, напрацювання та реалізація спільного механізму попередження та реагування відбуватиметься у взаємодії з різними державними органами та іншими силами безпеки і оборони України.

Контекст

​​На Закарпатті під час засідання сесії один із депутатів сільради підірвав гранати. Через підрив гранат депутатом на Закарпатті постраждало 26 людей.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Окрім того, повідомлялося, що Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ.

Як стало відомо УНН, підривником виявився депутат від “Слуги народу” Сергій Батрин.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *