Націнка на маски повинна становити не більше 1 гривні

З 21 квітня торгова націнка на медичні маски в найбільших аптечних мережах Києва має становити не більше 1 грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова столичного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олексій Хмельницький.

На виконання рекомендацій, наданих у межах справи обласним територіальним відділенням АМКУ, з 21 квітня найбільші мережі київських аптек зобов’язалися знизити торгову націнку на медичні маски до 1 грн, – написав він.

Зменшити націнку зобов’язалися такі аптечні мережі:

  • “Альго-Фарм”;
  • “Аптека низьких цін К” (аптека “АНЦ”, аптека “Копійка”);
  • “Аптека НЦ”;
  • “Аптекар”;
  • “Віталюкс”;
  • “Сіріус-95” (“Бажаємо здоров’я”);
  • “Столичний медичний альянс” (“Країна здоров’я”);
  • “Фармація”.

За словами Хмельницького, в аптечній мережі “Альго-Фарм” взагалі прибрали свою торговельну націнку на медичні маски на час карантину, а в мережі комунальних аптек “Фармація” знизили свою надбавку до 4% (56 коп.). Зараз у київському відділі АМКУ очікують інформацію від інших аптечних мереж.

Щодо формування ціни на маски майже всі представники аптечних мереж зазначили, що були “заручниками” зростання закупівельної ціни. Тобто, за їхніми словами, завищують ціну виробники і перекупники. Тому сьогодні маски в аптеках коштують від 12 грн за штуку, – зазначив Хмельницький.

Він додав, що розслідування справи за ознаками антиконкурентних узгоджених дій щодо одночасного підвищення цін на медичні маски в Києві та області активно триває. Зокрема, починається письмове протокольне опитування виробників та постачальників медичних масок.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що на Київщині потрапив у аварію військовий гелікоптер.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *