Національне військове меморіальне кладовище будуватимуть у 8 етапів: скільки триватиме будівництво та на якому етапі зведуть крематорій

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Національне військове меморіальне кладовище будуватимуть у 8 етапів: скільки триватиме будівництво та на якому етапі зведуть крематорій

Національний військово-меморіальний комплекс, що включає військове кладовище та музей, буде побудований у 8 етапів протягом 129 місяців (майже 11 років) у Київській області на площі понад 265 гектарів.

Будівництво комплексу Національного військового меморіального кладовища, яке включає не лише військове кладовище, але й музейний комплекс, буде проводитися у вісім етапів та має завершитися за 129 місяців, тобто майже через 11 років. Про це йдеться у відповіді ДУ “НВМК” на запит УНН

Деталі

Під зведення кладовища дві ділянки, що розташовані у межах Гатненської територіальної громади, що на Київщині, поблизу села Мархалівка та Південного кладовища (Віта Поштова). Загальна площа становить понад 265 гектарів, з яких більше ніж 120 гектарів займатимуть безпосередньо поля для поховання та інші необхідні споруди для забезпечення почесних поховань

Будівництво комплексу розділене на 8 основних черг, деякі з яких також діляться на етапи. 

За перший рік на першому етапі будівництва планують збудувати: стелу в’їзного знаку, колумбарну стіну, сектори поховань, зупинку громадського транспорту, автобусну стоянку, ангар, 2 артезіанські свердловини, 2 насосні станції, резервуар запасу води, котельню, 2 трансформаторні підстанції, громадський туалет, локальні очисні споруди, газорегуляторний пункт, під’їзну дорогу, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожу. 

До другого етапу першої черги: адміністративна будівля, каплиця, будинок трауру, господарська будівля, будівля пункту охорони, крамниця ритуальних атрибутів, центральна площа, центральний монумент, колумбарна стіна, сектори поховань, відкрита автостоянка, 2 артезіанські свердловини та 2 насосні станції, локальні очисні споруди, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. На роботи цього етапу виділено 18 місяців.  

А ось під час реалізації другої черги будівництва, яка загалом триватиме 17 місяців, планується зведення, зокрема і крематорію. Також до другої черги будівництва включені 3 колумбарні стіни, сектори поховань, газорегуляторний пункт, локальні очисні споруди, відкрита автостоянка, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. 

Щодо крематорію, то етап будівництва, на якому планується зведення, відповідно до проєкту, має бути завершений за 10 місяців після завершення першої черги будівництва меморіального кладовища. 

До третьої черги увійдуть: стела в’їзного знаку, готельно-ресторанний комплекс, громадський туалет, під’їзна дорога, трансформаторна підстанція, 2 відкриті автостоянки, резервуар запасу води, локальні очисні споруди, 2 колумбарні стіни, сектори поховань, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. Її планують збудувати за 1 рік та 3 місяці (15 місяців).

До четвертої черги увійдуть: меморіальна будівля, 2 колумбарні стіни, сектори поховань, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. Її планують збудувати за 7 місяців.

До п’ятої черги увійдуть: будинок трауру, 3 колумбарні стіни, сектори поховань, локальні очисні споруди, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. Її планують збудувати за 7 місяців.

До шостої черги увійдуть: 3 колумбарні стіни, сектори поховань, громадський туалет, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. Її планують збудувати за 11 місяців.

До сьомої черги увійдуть: площа із стелою у вигляді флагштоку, 2 колумбарні стіни, сектори поховань, громадський туалет, трансформаторна підстанція, локальні очисні споруди, інженерні мережі, проїзди, майданчики для контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, огорожа. Її планують збудувати за 1 рік (12 місяців).

До восьмої черги – музейно-виставковий комплекс, газорегуляторний пункт, локальні очисні споруди, інженерні мережі, проїзди. Її планують збудувати за 2,5 роки (30 місяців).

Нагадаємо

Першу чергу Національного військового меморіального кладовища планували ввести в експлуатацію ще до кінця 2023 року.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *