Огляд настільної гри Червоний світанок

Red Rising - огляд, правила, де купити?

Любите карткові ігри, але їх стандартний сюжет вже не становить особливого інтересу? Зустрічайте «Червоне повстання», гру, яка занурить вас в захопливу карткову подорож мотивами творів Пірса Брауна, що схиляють до думки, що тоталітарний світ майбутнього буде розділений на різнокольорові касти. Читайте огляд настільної гри й швидше розпочинайте прокачку своєї касти.

Особливості ігрового набору

Червоний світанок – карткова гра з елементами стратегії втягне вас у боротьбу за персонажів, здатних принести максимальну користь. Гравцям доведеться очолити великі доми та складати різноманітні карткові комбінації. Щоб закінчити партію, доведеться виконати обов’язкові умови, після яких розпочнеться підрахунок очок та визначення переможця. Будьте уважні! Очки можна отримати за різні атрибути, як-от гелій, флот, рівень впливу та фішки панування.

Правила гри

Учасникам належить визначитися з черговістю ходу будь-яким способом. Відповідно до правил гри, після цього кожен з гравців, у свою чергу, виконує одну з двох дій – наказ або розвідку. Завдання кожного з етапів зводиться до того, щоб активувати бонус зони. Зон, до речі, чотири: Юпітер, Марс, Місяць та Інститут. Кожна з локацій наділяє особливими преференціями:

  • Юпітер просуває корабель на 1 поділку.
  • Марс дарує одну фішку гелію.
  • Місяць надає фішку панування.
  • Інститут дозволяє додати 1 фішку впливу в Інститут. Кінець гри «Red Rising оголошується, коли командою виконано всі умови:
  • Один з гравців має в розпорядженні 7 фішок гелію чи більше.
  • Один з учасників переклав 7 чи більше фішок впливу в Інститут.
  • Один з учасників пересунув корабель на 7 і більше одиниць.

Втім, про закінчення партії можна оголосити, коли один з гравців виконав принаймні дві з перерахованих умов. Далі за запропонованою схемою ведеться підрахунок очок. Будьте обережні – правила передбачають і штрафні санкції. Якщо у вас на руках виявиться понад 7 карт, ви втратите 10 очок за кожну зайву картку.

Альтернативні ігри та відмінності від них

Однією з особливостей гри «Червоне повстання» українською мовою є наявність колоди карт. У битві «Опір» також є картки, та й сюжет багато в чому нагадує «Red Rising: імперці правлять світом і ставляться до цього безтурботно, а опір з «низів» має зламати цю несправедливість. Однак глибина проробки сценарію та сам принцип гри відрізняються від «Червоного повстання».

Кому варто купити настільну гру «Red Rising

Гра орієнтована, в першу чергу, на любителів карткових розваг, на тих, хто шукає привід до збору різноманітних комбінацій. Батькам варто розглядати можливість купити гру лише в тому разі, якщо підлітку виповнилося 14 років. Дитина може самостійно поринути в альтернативний світ або зробити це зі своїми друзями. Проте пам’ятайте, що максимальна кількість людей не повинна перевищувати шести.

Сюжет і атмосфера

Сюжет “Червоного повстання” розгортається у далекому майбутньому, де людство колонізувало Сонячну систему і розділилося на касти, позначені кольорами. Найвищою є Золота каста, яка керує усіма ресурсами та планетами. Нижче знаходяться Срібна, Біла, Блакитна, Жовта касти і зрештою Червона – найнижча каста, призначена для важкої ручної праці.

Гравець візьме на себе роль однієї з великих родин, що належать до вищих каст, які борються одна з одною за владу, ресурси та можливість піднятися ще вище.

Джерело: Інтернет магазин настільних ігор https://planeta-igr.com/ua/

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *