Переведення годинників на зимовий час 2020: коли і навіщо

 28/09/20

Новини Києва

Перехід на зимовий час в 2020 році відбудеться за традицією в останню неділю жовтня. У цьому році потрібно буде “покрутити стрілки” на годину назад в ніч на неділю – о 4:00 25 числа.

Таким чином, кожен українець спатиме на одну годину довше. Цей фактор важливо враховувати, адже 25 жовтня будуть проходити місцеві вибори, і ви ризикуєте прийти до ділянки на годину раніше.

З цього дня для багатьох настане час, коли на роботу – темно, з роботи – темно. Такий тривалий похмурий, та ще й холодний період може провокувати осінню нудьгу, депресивні настрої, що загрожує психосоматикой.

Навіщо ми переводимо час двічі на рік

Розподіл на зимовий і літній час в Україні почалося з 1981 року, а з 1996-го цю норму прийняли на законодавчому рівні. Тепер двічі на рік ми переводимо стрілки – в березні – на годину вперед, а в жовтні – на годину назад.

Спочатку, потрібно було це робити, щоб заощадити електроенергію. Але з розвитком технологій і сучасним розподілом ресурсів все змінилося – тепер заощадити виходить від сили 1-3% електроенергії.

Проте, переведення годинників в Україні не скасовують, хоча розмови про це час від часу ведуться. Багато країн від такої практики вже відмовилися.

Як уникнути стресу через перехід на зимовий час

І хоча більш стресовим для українців є перехід на літній час, такі зміни в щоденному розпорядку можуть негативно позначатися на здоров’ї.

Через це може порушуватися графік, збиватися час відходу до сну. Як результат – стомлюваність, дратівливість, депресивні настрої. А якщо до цього додати скорочення світлового дня і сезон застуд – стрес ще більше посилюється.

Лікарі рекомендують напередодні переведення часу контролювати графік відходу до сну.

Крім того, варто відмовитися від важкої їжі, алкоголю, бадьорять напоїв і куріння. Важливо в цей час мінімізувати стрес для організму.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що міст Патона у Києві закривають на 5 років через реставрацію 

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *