Петро Пантелеєв: хто очолює Київ замість Кличка? Новини Києва

Міський голова Києва Віталій Кличко на час новорічно-різдвяних свят пішов у відпустку. Він відпочиватиме до 11 січня включно без збереження заробітної плати, про що повідомив сайт Київської міської державної адміністрації. Оскільки перший заступник міського голови Микола Поворозник також у відпустці, обов’язки голови КМДА зараз виконує заступник Кличка Петро Пантелеєв. Що відомо про цю людину?

Петро Олександрович Пантелеєв ще молодий (44 роки), але досить досвідчений господарник та політик. Він народився у Києві, тут закінчив школу та виш: Київський державний технічний  університет будівництва та архітектури за напрямком «Теплогазопостачання, вентиляція та охорона повітряного басейну». Після закінчення вишу шість років працював головним інженером столичних ЖЕКів, потім два роки очолював одну з житлово-експлуатаційних контор у Шевченківському районі Києва. Отже, Пантелеєв не «спадковий» чиновник, а досвіду реальної, а не паперової праці йому не бракує.

Державну службу Пантелеєв розпочав у Шевченківській райдержадміністрації Києва, де був заступником, а потім начальником управління ЖКГ, незабаром – заступником голови Шевченківської РДА в Києві.

У груді 2010 року молодий, але  перспективний чиновник переходить на роботу в Київську міську адміністрацію, де курує експлуатацію житлового фонду, енергетику та енергозбереження, реформування житлово-комунальної інфраструктури.

Після недовгого повернення до Шевченківської РДА, тепер вже на посаду голови, у вересні 2014 Пантелеєва призначають заступником мера Києва. На цій посаді Петро Пантелеєв займається благоустроєм та житлово-комунальним господарством міста, контролює роботу ПАО “Київспецтранс”, ПАО “АК “Київводоканал”, ПАО “Київгаз” та ТОВ “Євро-реконструкція” (Дарницька ТЕЦ).

Сімейний сан – одружений, має дружину Пантелеєву Ольгу Сергіївну, доньку Марію та сина Олександра.

Згідно з декларацією за 2018 рік, родина Пантелеєвих має у власності квартиру у Києві (61 м.кв, придбана у 2008 році)

та у Боромлі Тростянецького району Сумської області (94 кв.м, придбана у 1996 році, Ольга Пантелеєва є співвласником 25%, разом зі Світланою Крупчан, Сергієм Крупчан та Ганною Крупчан, у кожного з яких також по 25%).

Ще одну квартиру подружжя придбало у Києві 19.07.2017, тобто вже за часів перебування Петра Пантелеєва на посаді заступника мера Києва. Її задекларована вартість на момент придбання – 2,75 млн гривень, на момент декларування – 2,86 млн гривень. Власниками цієї нерухомості є дружина заступника мера – Ольга Пантелеєва, яка володіє 25%, право на ще 75%  квартири, де живе родина Пантелеєвих, має  Станіслав Миколайович Цихунь.

Чоловік з таким прізвищем, ім’ям та по батькові є засновником двох підприємств у Шевченківському районі Києва: ТОВ «КП Сіті-Сервіс» (має частку 50%, разом з Килименком Ігорем Михайловичем)

та ТОВ «Центр енергоефективних систем» (100%), сферою діяльності якого є монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

У 2016 році, за часів, коли Петро Пантелеєв вже обіймав посаду заступника Кличка, його родина придбала Volkswagen Touareg задекларованою вартістю 600 тисяч гривень (записано на дружину).

За 2018 рік Петро Пантелеєв задекларував 7 759 гривень зарплати за сумісництвом у Київському національному університеті будівництва та архітектури та 634 777 заробітної плати у КМДА (майже 53 тисячі на місяць). Це більше, ніж отримує будь-який заступник мера, та навіть більше зарплати самого Кличка, який у 2018 заробив лише 367,5 тис гривень.  У порівнянні з 2017 роком зарплатня Петра Пантелеєва зросла на 100 тисяч гривень.

Його дружина задекларувала за 2018 рік  20 640 гривень державної та соціальної матеріальної допомоги та 358 200 гривень доходу від занять підприємницькою діяльністю. В ЄДР є інформація про ФОП Пантелеєва Ольга Сергіївна, зареєстрованого 27.09.2016 у Шевченківському районі Києва (ідентифікаційний код 21680000). Сфера діяльності за КВЕД: друкування газет та іншої продукції, організація конгресів і торговельних виставок, театральних і концертних заходів, надання інформаційних послуг, розміщення реклами в ЗМІ, дослідження кон’юнктури ринку та громадської думки, діяльність з дизайну, надання послуг перекладу, роздрібна торгівля одягом, косметикою та іншими товарами, у тому числі, через поштові замовлення або мережу інтернет (основний від діяльності за КВЕД).

Згідно з декларацією, заступник Кличка разом з дружиною зберігають гроші у готівці: 210 тисяч гривень, 3 тисячі євро та 20 тисяч доларів.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Ім’я Петра Пантелеєва пов’язують з ексголовою Шевченківського району Києва Віктором Пилипишиним, з яким він спрацював спочатку на посаді начальника ЖКГ, а потім – заступника голови РДА. У 2008 році Петро Пантелеєв разом з Віктором Пилипишиним балотувався до Київради від блоку Литвина. У 2012 році, під час виборчої кампанії до Верховної Ради України Петро Пантелеєв був активістом громадської організації «Кияни передусім», яка підтримувала кандидатура Пилипишина. Пантелеєв виступав на з’їзді цієї організації та писав статті в підтримку Пилипишина.

На посаді заступника мера Києва Петро Пантелеєв декілька разів опинявся у центрі корупційних скандалів. Зокрема, співзасновник громадської організації “Кияни об’єднуємось” Володимир Бондар заявив, що завдяки своїй «кишеньковій кампанії» ТОВ «Енерго-Інвест», яке очолював Сергій Фіщук, Петро Пантелеєв монополізував підряди в ЖКГ Києва. Про це Бондар написав на своїй сторінці в Facebook. Він також звинуватив заступника Кличка у тому, що з ТОВ «Енерго-Інвест» співпрацює ряд столичних КП, роботу яких курує Пантелеєв. Найбільше грошей «Енерго-Інвест» отримує від КП «Київтеплоенерго» – загалом понад сто мільйонів гривень.

«Ці багатоверстатники – ТОВ «Енерго-Інвест» – примудряються займатися в Києві і будівництвом фонтанів, і закупівлею для міста підземних сміттєвих контейнерів, і озелененням території. У чому секрет такої успішності ТОВ «Енерго-Інвест», яка щорічно заробляє на киянах десятки мільйонів гривень? У тому, що це – «ручна» фірма заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який відповідає за питання благоустрою та природного середовища, зокрема озеленення. У КП «Київтеплоенерго» мені розповідали про те, як Пантелеєв буквально за руку приводив в офіс комунального підприємства керівника і одного із співзасновників цієї фірми Сергія Фіщука», – написав Володимир Бондар.

За словами Бондара, «Енерго-Інвест» заздалегідь отримує інформацію про майбутнє проведення тендерів, але потенційних учасників не пускають до огляду об’єктів, що автоматично робить «Енерго-Інвест» безальтернативним переможцем. Через це вартість виконання робіт є завищеною, а щоб це не впадало в очі, через Prozzoro один тендер ділять на декілька частин. Активіст запевняє, що прибуток «фірмачів» становить 40-60% від суми тендеру.

«Ясна річ, що без дозволу з боку КМДА (і конкретного заступника Кличка Пантелеєва) ніхто б не включив «зелене світло» одній фірмі заправляти благоустроєм Києва. Проблема в тому, що через таких фірм-паразитів, як ТОВ «Енерго-Інвест», бюджетні гроші йдуть в пісок, а інші, звичайні компанії виграти подібний тендер навіть не мріють. Це не тільки породжує корупцію, а й вбиває конкуренцію … До речі, спілкувався з учасниками ринку. Серед київських бізнесменів є люди, які після зміни влади в Києві (а рано чи пізно це станеться) хочуть вийти на прес-конференцію і розповісти про махінації Пантелеєва і його команди. Силовим і правоохоронним органам буде дуже цікаво послухати про те, як працює один із заступників Віталія Кличка», – стверджує співзасновник громадської організації “Кияни об’єднуємось”.

Цікаво, чи знає Віталій Кличко, який зараз безтурботно відпочиває, на кого він покинув Київ та киян? І якщо знає, то чому й досі ця людина є заступником міського голови в одній з найважливіших та найпроблемніших міських галузей?

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що мер Києва пішов у відпустку.

Валентина Бикова

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал  t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *