Поліція спіймала кількох підпалювачів

Міський голова Києва повідомив, що нині ситуація із станом повітря в Києві та Київщині трохи стабілізувалася завдяки зусиллям пожежників, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам.

Через суху весну та велику кількість пожеж ми отримали дуже небезпечну ситуацію, яка змінюється майже щогодини. Через людську недбалість та умисні підпали в багатьох районах Києва та області виникають пожежі, – зауважив Київський міський голова.

Зазначивши, що через підпали сухої трави, тління торф’яників, лісові пожежі, такі як в Чорнобилі та Житомирській області, втрачаються сотні гектарів лісів, а також усі продукти горіння потрапляють у повітря, Кличко звернув увагу, що вже майже тиждень Київ – у світовому антирейтингу міст з високою загазованістю повітря.

Зараз ситуація трохи стабілізувалась завдяки зусиллям пожежників, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам. Якість повітря в Київській і Житомирській областях, місті Києві дещо покращилась. Також, наскільки я знаю, в МВС створили спеціальну групу з протидії підпалам. А Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісах. Поліція вже затримала кількох паліїв. І переконаний – покарання для них має бути найсуворішим, – сказав Кличко.

“Столичний регіон” раніше писав про те, що в Києві продовжать карантин до 12 травня.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *