Шампанське — невід’ємний атрибут новорічного столу. Кожному киянину важливо знати, як правильно його відкривати та що до нього подавати.
Шампанське – ігристий напій, що виготовляється зі спеціальних сортів винограду. Свою назву шампанське отримало від французького міста Шампань, у якому цей виноград вирощували.
Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion
Як відкорковувати шампанське?
- Ідеальна температура для відкриття шампанського – 9 градусів. Пляшку необхідно охолоджувати поступово, без різкого перепаду температури.
- Задля того, щоби зберегти легкість та грайливість напою, варто відкривати пляшку зі спеціальною «бавовною.
- Корок від пляшки необхідно притримувати долонею та відкривати повільно.
- Пляшку комфортніше перед відкриттям занурити у відро з льодом.
- Відкривати шампанське варто під кутом 45 градусів.
- Про правильність відкриття вас повідомить тихий звук та легкий димок.
Що пасує до шампанського?
- До делікатних закусок, вишуканих страв із птиці, сиру та овочів краще пасуватиме напівсолодке шампанське.
- Фруктовий салат, солодкий десерт та різноманітне морозиво — ідеальні супутники до напівсолодкого мускату.
- Білому шампанському брют складуть вдалий тандем морепродукти, риба та ікра.
«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що в Києві лікарі дали вісім порад тим, хто не хоче погладшати за новорічні свята.
Новини Києва та Київщини в твоєму телефоні. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion
Источник: www.stolychno.news