Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса може грати на руку ворога

Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса може грати на руку ворога

Кирила Кернеса, сина покійного колишнього мера Харкова, підозрюють у можливому сприянні проросійським елементам з метою дестабілізації регіону. Підтримуваний росією політик Євгеній Мураєв може використовувати Кернеса для просування російських цілей в Україні.

Син колишнього харківського міського голови Геннадія Кернеса Кирило, який довгий час не з’являвся на публіці, адже втік до Німеччини, своїми заявами про смерть батька й події трирічної давнини у Харкові, може грати на руку ворогу та розхитувати ситуацію в регіоні.

Як стало відомо раніше, Кирила Кернеса може використовувати у своїх цілях проросійський політик Євген Мураєв, якого нібито росія планувала призначити “гауляйтером України”, коли “візьме Київ за три дні”. Сам же Мураєв, за інформацією співрозмовників УНН, обіцяв місце “гауляйтера Харкова” Кирилу Кернесу. Обрати саме його на цю посаду проросійські сили могли через відоме для харків’ян прізвище.

Сам Мураєв, на відміну від Кирила Кернеса, має довгу політичну кар’єру, але так само не здобув широкої політичної підтримки. Починав свою кар’єру він на Харківщині у місцевих органах влади у 2006 році, а невдовзі долучився до “Партії регіонів”. Саме від цієї політсили Мураєв обрався депутатом Верховної Ради у 2012 році.

У 2018 році Євген Мураєв заснував свою партію “Наші” (нині політсила заборонена в Україні), а у 2019 році навіть балотувався у президенти. Проте “велике плавання” не вдалося і через мізерний рейтинг зняв свою кандидатуру на користь іншого ексрегіонала Олександра Вілкула. Потім Мураєв разом з Вілкулом спробував пройти у парламент від партії “Опозиційний блок”, але тут невдача – за списки їхньої політсили проголосували лише 3% виборців. Після цього Мураєва можна було побачити хіба в ефірі його ж інформаційного телеканалу “НАШ”, де критикував українську владу.

Тож, не виключено, що Мураєв після майже 20 років перебування в аутсайдерах на політичному полі України все ще вірить, що стане хоча б “гауляйтером”. Адже самостійно повернутися в українську політику, через звинувачення у державній зраді, йому буде надзвичайно складно. А Кирило Кернес, який не “світився” у гучних політичних скандалах та ще й має таке відоме прізвище, може бути хорошим “інструментом” для спроб Мураєва втілити амбіції.

Нещодавно російський диктатор володимир путін заявив, що росія не відмовляється від цілей війни в Україні. До того ж німецький військовий аналітик повідомляв, що росія до 2026 року планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, у тому числі їх обласні центри.

Не виключено, що Євген Мураєв та Кирило Кернес, які вже майже два роки живуть за кордоном, могли надихнутися словами російського диктатора і все ще сподіваються отримати посади “гауляйтерів”.

Проте, харків’яни вже давно довели, що не чекають у місті “русскій мір”. Президент України Володимир Зеленський наголошував, що у Харківській області підготовлена найбільш потужна лінія оборони.

Міський голова Харкова Ігор Терехов своєю чергою в одному з інтерв’ю зазначив, що Харків й надалі будуть відстоювати та ніколи не здадуть.

“Що стосується загрози для Харкова… я не можу сказати, що у росіян в голові, і ніхто не може сказати. І не головне, які у них плани, головне які плани у нас. Ніколи ми Харків не здамо. Це дурниці все. Харків як був, є і буде завжди українським і європейським містом. Це головне. Ми відстояли Харків і будемо відстоювати його”, – сказав мер.

Не вірять у можливість захоплення Харкова та опитані УНН експерти, зокрема колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що захоплення ворогом Харкова нереальне, адже щоб розпочати стратегічно наступальну операцію на місто і вести ї успішно треба згенерувати ще півмільйона людей, тому що треба тримати весь східний південний фронт.

“Зрозуміло, що ряд сил, які орієнтуються на те, щоб розбалансувати ситуацію в Україні й, зокрема, в Харкові сьогодні залучають свої резерви. Політичних підстав немає, опозиції практично немає, сьогодні всі орієнтуються на основного ворога – рф, і сьогодні всі – і харків’яни, і область орієнтуються на потужний відпір агресору. Не дарма Харків став на оборону, як і Київ і інші міста, і показав дійсно що він вистоїть”, – сказав він у ексклюзивному коментарі УНН.

На його думку, проросійські та російські сили можуть відпрацьовувати різні моделі, де зараз можна створити протиріччя.

“Тобто намагання ідуть, тому що прямо агітувати за рф – це деструктивно, а от шукати такі приводи для того, щоб внести якусь смуту, позбавити позиції єдності, оце намагаються робити. Але це все на шкоду державі”, – додав Маломуж.

Нагадаємо

Раніше політичний експерт Ігор Рейтерович у коментарі УНН наголошував, що росія не полишає намірів захопити Харків і повністю Харківську область, хоч і на сьогоднішній день вони не мають на це достатніх ресурсів. Проте, кремль вже проводить інформаційні атаки для дестабілізації ситуації у місті. Зокрема, для розхитування ситуації у Харкові країна-агресор може використовувати людей, які знаходять за кордоном, але не в рф.

За його словами, для прикладу, росія може використовувати громадських активістів, які виїхали за кордон і критикують звідти місцеві влади в тому числі. На його думку, дуже схожа історія і з Кирилом Кернесом, сином колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який лише через три роки з’явився в медіаполі.

Також політичний аналітик Олександр Кочетков розповідав, що заяви Кирила Кернеса можуть бути яскравим прикладом російської ІПСО.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *