Чи будуть поліцейські роздавати повістки: голова Нацполіції розставив крапки над “і”

В поліції проти того, аби їм дозволили вручати повістки / Колаж 24 Каналу

У Нацполіції виступили проти того, аби їх працівники мали повноваження роздавати повістки військовозобов’язаним без участі військових.

Зокрема, про це заявив голова Національної поліції України Іван Вигівський. За його словами, у поліцейських і без того достатньо роботи.

Крім того, як зазначив Вигівський, правоохоронці періодично “підхоплюють різноманітні моменти” в інших правоохоронних структур.

У нас дуже багато свого функціоналу, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Поліція найбільший правоохоронний орган, ми підставляємо плече іншим правоохоронним структурам,
– зазначив Вигівський наголосивши, що якщо цього не робити – деякі важливі напрямки роботи просто впадуть.

Очільник Нацполіції також пояснив, що поліціянти і так документують сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити.

“Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця знаходження ухилянтів”, – додав він.

Законопроєкт про мобілізацію: головне

  • Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про зміни до законів про мобілізацію, облік, військову службу від уряду.
  • Ним передбачено комплексні зміни щодо правил військового обліку, вручення повісток, проходження ВЛК, відстрочки, мобілізації, військової служби та звільнення.
  • Зокрема, проєкт пропонує змінити призовний вік із 27 до 25 років, скасувати строкову службу, дозволити надсилати повістки про виклик до ТЦК і СП через електронний кабінет або на електронну пошту тощо.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *