В столиці з’явилась мобільна бригада гемодіалізу . Новини Києва

У пацієнтів, яких не можна транспортувати через загрозу життю, з’явилася надія на порятунок. Відтепер у Києві чергуватиме спеціальна бригада, яка виконає процедуру гемодіалізу поза межами клініки.

Новину повідомила директор департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. Вона наголосила, що це стосується екстрених випадків, як то різке порушення функції нирок, під час масивних крововтрат, при синдромі тривалого здавлювання, деяких хворобах крові.

«Це може статися з породіллею у якої під час важких родів відмовили нирки або ж в післяопераційному періоді»

 Обладнання для проведення гемодіалізу дороге та, зазвичай, громіздке. Воно  встановлено лише в спеціалізованих відділеннях. Однак, знадобитися така процедура може будь коли. Саме тому для жителів Києва у департаменті створили спеціальну бригаду, що допомагатиме в таких ситуаціях. Одночасно створено Центр нефрологічної допомоги, що опікується всіма відділеннями гемодіалізу у місті Києві.

“Така реорганізація, а фактично створення в столиці “Центру нефрології” дозволило не лише оптимізувати надання життєво необхідної медичної допомоги, але і вводити сучасні технології і нові підходи до лікування і збереження життя киян”, – підсумувала директор департаменту охорони здоров’я.

Мобільна бригада працюватиме на базі «Київського міського центру нефрології та діалізу»

Довідка “Столичного регіону”:

Гемодіаліз – це штучно створена нирка, що виконує процедуру очищення крові від токсинів у тих випадках, коли нирки людини не справляються з цим завданням. Апарат гемодіалізу – єдина надія на порятунок людини, в  якої відмовили нирки.

Раныше “Столичний регіон” повідомив, що вакцин від дифтерії в Києві достатньо.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *