В Україні у понад 70 школах запроваджено використання ручних металодетекторів

В Україні у понад 70 школах запроваджено використання ручних металодетекторів

Україна впроваджує металодетектори в школах для забезпечення безпеки, і 72 з 500 пріоритетних шкіл вже використовують їх.

В Україні визначено 500 закладів загальної середньої освіти, які насамперед потребують організації їх фізичної охорони з обов’язковим впровадженням використання металодетекторів. Наразі у 72 закладах запроваджено використання ручних металодетекторів. Про це журналісту УНН повідомили в Департаменті юридичного забезпечення МВС у відповідь на запит.

Деталі

В МВС повідомили, що на виконання вимог Концепції безпеки закладів освіти, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 року №301-р, на початковому етапі, з урахуванням чисельності здобувачів освіти, педагогічного складу, наявності укриттів, місць розташування, визначено 500 закладів загальної середньої освіти із очною або змішаною формою навчання, які розташовані в областях наближених до районів бойових дій та насамперед потребують організації їх фізичної охорони з обов’язковим впровадженням використання металодетекторів та інших технічних засобів.

На сьогодні у 72 закладах загальної середньої освіти, що перебувають під фізичною охороною органів поліції охорони, для проведення візуального огляду учасників навчального процесу, на наявність заборонених предметів, речовин, що можуть становити загрозу життю чи здоров’ю та інших речей заборонених законодавством, запроваджено використання ручних металодетекторів

– йдеться у відповіді на запит.

Окрім того, в МВС повідомили на якому етапі встановлення в Україні в публічних місцях металодетекторів та сканерів багажу.

“За інформацією Департаменту поліції охорони Національної поліції повідомляємо, що Головними управліннями Національної поліції України в областях та Києві ініційовані звернення до органів місцевого самоврядування, військових обласних адміністрацій та Київської міської військової адміністрації щодо придбання арочних/ручних металодетекторів для організації роботи з виявлення заборонених речей, вибухових речовин тощо в громадських місцях (на вокзалах, аеропортах, станціях метрополітену, а також за необхідності в державних органах, установах, об’єктах, уразливих у терористичному відношенні тощо)”, – зазначається у відповіді на запит.

Доповнення

У МВС анонсували появу металодетекторів та сканерів багажу у публічних місцях України.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *