У Києві може з’явитися вулиця Гарета Джонса. Новини Києва

Одну з вулиць Києва можуть назвати ім’ям Гарета Джонса – журналіста, який першим розповів світові правду про Голодомор. Про це повідомляється на сайті Київської міської ради (КМР).

Перейменування низки столичних топонімів депутати підтримали на засіданні постійної комісії КМР з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Провулок, який може отримати ім’я британського журналіста Гарета Джонса, розташований у Шевченківському районі і зараз називається Проєктний 13120.

Джонс був одним із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями донесли світові правду про Голодомор мільйонів людей в Україні у 1932-1933 роках.

29 березня 1933-го він скликав у Берліні прес-конференцію, на якій вперше публічно заявив про катастрофічний голод в Україні. Прес-реліз передрукували провідні світові видання, зокрема New York Evening Post та Manchester Guardian.

Ідею присвоєння столичній вулиці ім’я Гарета Джонса підтримали 104 особи, лише двоє проголосували проти. Громадське обговорення відбувалося на сайті КМДА з 19 березня по 19 травня 2019 року.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *