У Києві найстаріша тополя охоронятиметься законом. Новини Києва

У Києві найстаріша тополя та три дуби-старожили отримали статус ботанічних пам’яток. Про це написав депутат Київради Костянтин Яловий на своїй сторінці в Facebook.

Звернення щодо надання деревам особливого статусу надійшло від Київського еколого-культурного центру. Проєкт відповідного рішення Київрада вже підтримала, пише Яловий.

«Новий статус отримали три дуби, яким по 300 років. Розташовані вони поблизу гірки Крістера. Ці рослини мають обхват 4 метри – це, приблизно, як шестеро людей, які стоять впритул одне до одного. У висоту дуби досягають 25 метрів. Також праворуч від пам’ятника Магдебурзькому праву росте сторічна тополя, висота якої складає аж 30 метрів – майже як дев’ятиповерхівка!», – йдеться в повідомленні депутата.

Статус ботанічної пам’ятки забороняє будувати будь-які споруди поряд з деревами, а тим, хто намагатиметься знищити рослини, загрожує серйозна адміністративна відповідальність і великі штрафи.

Статус комплексної пам’ятки природи також отримала територія «Реп’яхового яру» – ділянка між Лук’янівкою та Куренівкою, де росте природний листяний гай. 

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *