У Києві почнуть зняття карантину з 12 травня

Голова КМДА Віталій Кличко повідомив, що з 12 травня у столиці починається перший етап послаблення карантину.

Про це він розповів на прес-брифінгу.

“Іще раз підкреслю: треба зважувати всі ризики – і соціальні, й економічні. Не діяти поспіхом – щоб не оступитися.

Я розумію, що всі втомилися від карантину і всім хочеться на волю. Але не можна нехтувати безпекою і своїм здоров’ям”, – зазначив голова міста, нагадавши, що світ очікує на другу хвилю вірусу восени.

Повірте: я кожен день просинаюся з тривогою за те, чи впорається місто з цим викликом? Чи витримають наші лікарні, чи вистачить лікарів в критичній ситуації?

Чи вистоїть економіка столиці? Скільки об’єктів із тих, що планували, ми завершимо цього року. Як житимуть кияни і як розвиватиметься місто… 

Бо я розумію свою відповідальність за те, що відбувається в столиці. І роблю все, щоб не допустити вибуху хвороби. Та я переконаний, спільними злагодженими діями і свідомим ставленням до ситуації ми її подолаємо. Бо в нас немає іншого вибору!” – сказав Кличко.

Що буде працювати:

  • відновлення роботи непродовольчих магазинів площею до 300 квадратних метрів, з вимогою присутності не більше ніж одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі і санобробкою приміщення двічі на день. Великі торгові центри і магазини на першому етапі не відкриваються.
  • зможуть почати роботу і перукарні й салони краси – виключно за попереднім записом і не більше ніж одного клієнта на одну послугу одночасно та з санобробкою чи кварцуванням приміщення після кожного клієнта.
  • кав’ярні, як і ресторани, матимуть можливість працювати на виніс. Із вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.
  • також буде дозволена робота тимчасових споруд (кіосків). Із забороною споживання їжі та напоїв на місці.
  • працюватимуть і невеликі виробництва непродовольчих товарів та підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги та інші). Із дотриманням вимоги не більше ніж одного співробітника на 10 квадратних метрів. Та не більше ніж один клієнт на 10 квадратних метрів.
  • буде дозволена робота адвокатських і нотаріальних бюро, аудиторів. Теж з вимогою не більше ніж одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі приміщення.
  • відкриють для відвідування парки та сквери. Їх можна буде відвідувати групами не більше ніж двоє людей або, якщо з дітьми, – двоє дорослих, двоє дітей.
  • також зможуть працювати автокінотеатри.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що під офісом Президента влаштували акцію протесту.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *