У Києві припинили діяльність потужної «ботоферми». Новини Києва

Служба безпеки України блокувала діяльність потужної «ботоферми», яка надавала послуги РФ та бойовикам «ДНР». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Метою «ботоферми» була масова реєстрація та подальше просування фейкових акаунтів в Інтернеті. Найбільш активно послуги надавалися Росії та особам, причетним до діяльності так званої «ДНР».

Акаунти використовувались замовниками для встановлення та підтримання зашифрованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу, а також для масового поширення деструктивних публікацій у соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про «мінування». 

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм». Зокрема, в роботі комплексу використовувались SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорту або за кураторства ФСБ РФ. 

Триває слідство.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *