У Києві в промзоні побудують житловий комплекс. Новини Києва

У Києві територію колишнього електротранспортного заводу по вул. Велика Васильківська забудують багатоповерхівками. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані сайту Державної архітектурно-будівельної інспекції.

У повідомленні говориться, що ПАТ «Київський електротранспортний завод» у лютому 2020-го зареєстрував повідомлення про початок підготовчих робіт з реконструкції будівель по вул. Велика Васильківська, 143/2. Мова йде про ділянку площею 5,33 га, а реконструкція – це будівництво 9 житлових багатоповерхівок із паркінгом, багатофункціональним комплексом та загальноосвітньою школою.

Всі новини Києва у твоєму телефоні! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Згідно з Генпланом столиці, вказана ділянка є промисловою зоною й будівництво житла на ній заборонене, пишуть «Наші гроші». Але її забудова житловим комплексом все ж таки стала можливою завдяки ухваленому 19 грудня 2019 року Київрадою рішенню, яким було затверджено Детальний план території (ДПТ) в районі вулиць Великої Васильківської, Академіка Філатова, Анрі Барбюса, Тверської та бульвару Дружби народів у Печерському районі столиці.

У ДПТ зазначено, що «на даний час ділянка… не використовується за призначенням як промислова територія, а також має негативний вплив на прилеглу житлову забудову». Тому «інвестиційні наміри» «Київського електротранспортного заводу» від лютого 2019 року, який запропонував забудувати вказану промзону житловим комплексом були враховані.

Замовником будівництва є ПАТ «Київський електротранспортний завод», підрядником – ТОВ «Канбуд», співзасновником якого є колишній перший заступник голови КМДА Віталія Кличка Ігор Ніконов.

Кінцевим бенефіціарним власником ПАТ «Київський електротранспортний завод» є донька депутата Київради від «Батьківщини» Олени Антонової – Марія Антонова, власник істотної участі – Роман Дідух.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *