У столичній підземці буде нова система. Новини Києва

З вересня 2019 року в Україні діють нові будівельні норми щодо метрополітенів. Тепер під час проектування нових станцій метрополітену у столиці необхідно обов’язково включати до переліку автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Такі системи у підземці в першу чергу повинні використовуватися в місцях великого скупчення людей, а також на стратегічних об’єктах. Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. За його словами, поява таких систем допоможе швидко виявляти можливі загрози безпеки пасажирів, оперативніше на них реагувати та усувати.

Сама система являє складається зі спеціальних датчиків контролю деформації будівельних конструкцій, які мають бути встановлені по всьому об’єкту. За допомогою такої системи можна:

  • автоматично визначати загрози виникнення надзвичайної ситуації – наприклад, тріщини в стіні або ризик появи вогню;
  • оперативно подавати інформацію на диспетчерський пункт;
  • максимально виключити вплив людського фактора на визначення загроз, що також допомагає підвищити безпеку.

На додаток така система зможе виявити не тільки стандартні загрози (пожежа, обвал), але й визначити електричне замикання, затоплення на ділянці тощо.

Такі норми будуть поширені не лише на нові станції метрополітену, але й на всі, що існують зараз. З часом всі станції столичної підземки будуть відповідати нормам.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про зміни у межах Києва.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *