У столиці може з‘явитися новий парк. Новини Києва

Про такі амбітні плани розповів Миксим Бахматов на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. Але ситуація ускладнена тим, що саме на цій столичній території забудовник хоче звести величезний ЖК Tourbillon.

Проект парку на 30 гектарах у центрі міста має значно покращити екологічну ситуацію у Києві. На додаток такий парк дозволить зберегти всі природні ландшафти, зміцнити схили та використати їх природні можливості для створення зеленої зони.

«Місто заперечує та буде оскаржувати всі судові рішення, які були винесені не на користь громади. Тобто, в законну силу ці рішення не вступили», – нагадав радник столичного мера.

Бахматов вважає, що місто має піти за прикладом нью-йоркського Централ парку, тобто використати ідею, яка вже продемонструвала свою спроможність. Вже є й перші цифри: територія майбутнього парку займатиме майже 30 гектарів.

Нагадаємо, що 3,15 га з цієї землі є спірними, бо на них претендує забудовник з проектом житлово-офісно-торгового центру. Задля втілення проекту у життя потрібно б було вирубати дерева та знищувати ландшафти, тому кияни постали проти такого проекту. Наразі судові справи ще тривають, чи буде на горі ЖК Tourbillon поки невідомо.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про браконьєрів у Голосіївському парку столиці.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *