У столиці на гарячому затримали банду. Новини Києва

Злочинне угруповання, члени якого представлялися колекторами, займалося вимаганням та тероризувало киян. Кілька членів угруповання були затримані у Києві. Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідування Національної поліції.

Злочинці представлялися колекторами і вимагали гроші у жертв – від 5 до 250 тисяч доларів, при цьому погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна. Протягом двох останніх місяців в поліцію надійшло кілька заяв від жертв банди.

Один зі злочинців був затриманий при спробі отримати 10 тисяч доларів від жертви. Трохи згодом були затримані ще три члена банди. Встановлено, що загалом до злочинного угруповання входило 8 осіб, з них двоє – колишні представники правоохоронних органів.

Проводиться розслідування злочинів за статтями 146 (викрадення людей), 189 (вимагання), 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу. Підозрюваним загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Києв: затримали злочинну групу «колекторів» Погрожуючи фізичною розправою, вони вимагали у громадян повернення неіснуючих боргів. Оперативники Управління стратегічних розслідувань поліції в місті Києві, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за участю столичного полку поліції особливого призначення за процесуального керівництва Генпрокуратури затримали членів злочинного угрупування. Про це повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.Упродовж двох останніх місяців до поліції надійшло кілька заяв від громадян: невідомі особи, погрожуючи насильством, пошкодженням майна, незаконним позбавленням волі, вимагають повернути гроші, які начебто були взяті у борг. «Встановлено, що група осіб розробила злочинну «схему», за якою розшукувалися громадяни і під приводом діяльності колекторської фірми у цих громадян вимагали гроші. Як правило, ці суми були від 5-ти до 250-ти тисяч доларів США», – розповів Голова Національної поліції України Ігор Клименко. Встановивши дату, час та місце зустрічі одного з потерпілих з учасником злочинного угрупування, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, оперативники Управління стратегічних розслідувань поліції в місті Києві затримали зловмисника. Затримання відбувалося за участю полку особливого призначення «Київ» за процесуального керівництва Генпрокуратури. З місця події правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США, які потерпілий, побоюючись фізичної розправи, передав фігурантові як повернення частини неіснуючого боргу. Згодом затримали ще трьох спільників затриманого зловмисника, які забезпечували силову підтримку діяльності злочинної організації. «До складу злочинного угрупування входило вісім чоловіків, два із них – це колишні працівники правоохоронних органів. Наразі четверо осіб затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, ще четверо – оголошено в розшук», – повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко. Досудове розслідування проводиться у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 і 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.За місцем мешкання затриманих проведено обшуки. Фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Опубліковано Киев Оперативный Четвер, 14 листопада 2019 р.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про підпалювачів, які потрапили на відео.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *