У столиці нова міні-скульптура на стіні синагоги. Новини Києва

Вчора, 17 листопада, у столиці відбулося урочисте відкриття міні-скульптури в рамках проекту «Шукай!». 23-ю стала скульптура під назвою «Київський лист», а встановили її на стіні синагоги Бродського.

Сама скульптура також є частиною єврейської історії, адже вона є копією листа, який датується 10 століттям. Відомо, що у цьому листі вперше згадується єврейська громада Києва, яка просила у інших громад грошей, аби допомогти Яакову бен Ханукка, якого затримали за борги брата.

«Київський лист», згідно з даними істориків, було знайдено в єгипетській синагозі істориком Норманом Голба. Історики також вважають, що ця єврейська розписка є однією з найдавніших згадок про місто Київ.

Цікаво, що авторка проекту «Шукай!» Юлія Бевзенко поділилася на відкритті скульптури своїми побоюваннями, адже вона чомусь була впевнена, що керівництво синагоги відмовить у розміщенні фігури на стіні. Але представники громади підтримали цей проект і дали дозвіл на установку міні-скульптури.

Як і інші 22 скульптури, «Київський лист» має QR-код, який дасть змогу прочитати історію, дізнатися подробиці та й просто поринути у давнину.

Раніше «Столичний регіон» писав про цікавий маркет, що відбудеться у столиці незабаром.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *