У столиці величезна територія з отруєним грунтом. Новини Києва

У Дніпровському районі Києва біля колишнього заводу «Радикал» в грунті містяться вкрай небезпечні для життя людей токсичні хімічні речовини.

Про це заявив під час дискусії за «круглим столом» замотдела біологічно активних речовин Інституту органічної хімії НАН України Дмитро Волчнюк.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

«Там же виробляли хлор та велику кількість хлорорганічних похідних, з яких, напевно, найнебезпечніше, це ДДТ. І можна знайти дані з монографії в Росії, що збереглися з часів Радянського Союзу, про обсяг цих небезпечних інсекттцтів і пестицидів біля заводу «Радикал». І зрозуміло, що при такому великому обсязі хлор-органічних речовин це не могло не привести до забруднення хлорорганічними відходами», – сказав експерт.

Волчнюк додав, що небезпечні для життя людей хімічні сполуки в ґрунті біля колишнього заводу «Радикал» сильно перевищують припустимі норми.

«У 2011-2012 рр. були проведені дослідження щодо вмісту в грунтах і рослинності хлорорганічних відходів, тож ми можемо сказати, що в санітарно-захисній зоні ВАТ «Радикал» в грунті зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій (інсектициду) ДДТ в 80 разів, ДДЕ до 71 рази, гексахлорбензол перевищує норму в 7 раз. По цих речовинах потрібно більш глибоке розслідування», – сказав заступник відділу біологічно активних речовин Інституту органічної хімії НАН України.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про факт обкрадання комунальниками столичного бюджету.

Новини столиці у твоєму смартфоні. Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *