У заявах Кирила Кернеса можуть ховатися інтереси рф з дестабілізації ситуації в Харкові – експерт

У заявах Кирила Кернеса можуть ховатися інтереси рф з дестабілізації ситуації в Харкові – експерт

У заявах Кирила Кернеса можуть ховатися інтереси рф з дестабілізації ситуації в Харкові – експерт

росія не полишає надії захопити український Харків, а тому, на думку експертів, усе частіше намагатиметься його ослабити, дестабілізуючи ситуацію зсередини. Окупанти вже мають значну практику використання різного роду ІПСО. Заяви Кирила Кернеса, сина покійного мера Харкова Геннадія Кернеса, можуть бути яскравим прикладом такої роботи, таку думку у коментарі УНН висловив політичний аналітик Олександр Кочетков.

Кирило Кернес в одному з інтервʼю заявив, що поки його батько був на лікуванні у німецькій клініці “Шаріте”, його без згоди висунули кандидатом в мери Харкова, на яких він переміг. Після цього, за його словами, влада в місті була захоплена. Така суперечлива заява викликає багато запитань, враховуючи, що з того часу пройшло три роки.

“Я б на місці фахівців обовʼязково звернув увагу, що тут можуть бути приховані інтереси рф, це може бути спецоперація з розхитування ситуації. Бо рф точно, і ми маємо цю інформацію, що вони планують операцію й інформаційну, і захоплення – будуть намагатися робити захоплення воєнною силою”, – підкреслив Кочетков, коментуючи заяви Кернеса-молодшого.

На його думку, є два пояснення такої активності Кирила Кернеса саме зараз, які можуть бути як окремими, так і поєднаними. Одне – матеріальне, тобто повʼязане з грошима, зокрема Кирило Кернес може хотіти щось отримати чи зберегти, що, на його думку, належить йому. Інше – вказує на російський слід.

Водночас експерт вважає, що обидві ці складові поєднуються в одну, тобто за амбіціями Кирила Кернеса можуть приховуватися інтереси країни-агресора.

“Я абсолютно переконаний, що це не зовсім він. Він не є самостійною й ініціативною людиною. Він швидше ведомий, аніж ведучий. Швидше, його хтось ініціює певним чином”, – зазначив Кочетков.

Експерт додав, що всі спроби таким чином розхитати ситуацію в Харкові через події трирічної давності безперспективні.

Нагадаємо

Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року в німецькій клініці “Шаріте”, де лікувався від ускладнень, викликаних коронавірусом. Він був обраний мером Харкова під час місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року. 9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова.

Після його смерті Верховна Рада України оголосила позачергові вибори міського голови Харкова, на яких переміг Ігор Терехов. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *