Аеродром Бельбек знову палав, БпЛА атакували Росію: хронологія 813 дня війни

Війна 16 травня 2024 року / Колаж 24 Каналу

Українські військові продовжують стримувати російський наступ на півночі Харківщині, східному та південному фронтах. Тим часом “невідомі” дрони влаштовують пекло для росіян у країні-агресорці та для ворога на окупованих територіях.

Триває 813 доба повномасштабної війни. Що відбувалося на фронті, на політичній та міжнародній арені, передає 24 Канал.

08:04, 16 травня

Українські прикордонники успішно відбили штурм російських сил на Куп’янському напрямку.

Влучними пострілами з 120-мм міномета вони знищили одну бойову машину піхоти противника. Внаслідок бою 4 російських окупантів були ліквідовані, ще 7 – поранені.

08:04, 16 травняУкраїна отримає від Австралії швидкісні десантні катери

Український посол в Австралії повідомив, що швидкісні катери Sentinel 830R RHIB ввійшли до пакету військової допомоги від Австралії.

Ці катери, виготовлені компанією Tassie Sentinel, будуть використовуватися українськими підрозділами спеціальних операцій.

08:02, 16 травняВтрати ворога станом на 16 травня

За минулу добу російська армія втратила 1520 військових, 19 танків, 30 бойових броньованих машин, 27 артилерійських систем та 13 БпЛА. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

07:00, 16 травняВ ISW вказали на алогічність заборони США бити по Росії

В Інституті вивчення війни вважають, що заборона американців бити їхньою зброєю по Росії суттєво підриває здатність українців захищатися.

У Байдена кажуть, що їхня військова допомога має служити для оборони, а не для наступу.

Однак, тут аналітики Інституту бачать нестикування. Адже удари України американською зброєю по військових об’єктах Росії у прикордонні, які окупанти використовують для агресії на півночі Харківщини, були б частиною оборонної операції. Назвати наступом такі дії було б некоректно.

06:18, 16 травняБезпілотники атакували Росію

Росіяни повідомили про нічну атаку дронів на Брянську та Тульську області. Вони кажуть, що сли ППО знищили український безпілотник над Брянською областю та збили два безпілотники над Тульською областю.

06:15, 16 травняУ Бельбеку вдруге за добу була пожежа

Вночі військовий аеродром під Севастополем знову палав. У міноборони країни – агресорки заявили про ракетну атаку на Крим. Окупанти переконують, що усі 5 ATACMS, які летіли на півострів, були знищені ППО.

06:13, 16 травняНа скільки просунулися росіяни на півночі Харківщини: в ISW відповіли

З10 травня російські війська просунулися не більше ніж на 8 кілометрів від кордону в Харківській області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни .

Темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області продовжує знижуватися.

За даними української сторони, російські сили намагаються досягти тактичних успіхів у районі населених пунктів Лук’янці та Волчанськ, але українські контратаки та удари артилерії та безпілотників не дають їм закріпитися в цих районах.

Російські війська продовжували тактичний наступ у напрямку Липців, що на північ від Харкова та на схід від Глибокого. Однак ЗСУ відбили атаки росіян на цих напрямках.

Окрім того, росіяни змогли просунутись поблизу Вовчанська. Там тривають міські бої, а невеликі російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються закріпитися в населеному пункт.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *