Росіяни сіють страх і паніку: Черник пояснив, чому ворог не застосовує всі сили на Харківщині

Росіяни під час наступу виконують кілька завдань. Одне з таких – сіяти страх і паніку в Харкові.

Ситуацію на Харківщині у традиційному зведенні для 24 Каналу проаналізував військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник. Поруч із тим Володимир Зеленський розповів, що на Харківщині вдалось частково стабілізувати ситуацію.

Росіяни сіють страх і паніку

Черник зазначив, що серед завдань росіян на Харківщині – посіяти страх і паніку в самому обласному центрі. Харків – дуже потужне промислове місто-мільйоник. І серед іншого там також і досі кується зброя для нас.

Вони б хотіли, щоб з’явилась ще одна гуманітарна криза та з’явились біженці в кількості 100 – 200 тисяч. Аби всі підприємства втратили робочі руки. Це одна з цілей цієї війни. Вони показують нам, наскільки вони люті та жорстокі,
– зауважив полковник запасу ЗСУ.

Росіяни не кидають усі сили

За словами військового експерта, вони не кидають на Харківщину всі сили, навіть з того, що вони зібрали в тому районі. Наразі вони фактично проводять розвідку боєм, аби зрозуміти, де наші оборонні позиції, та як ЗСУ реагують на цей наступ у принципі.

“Вони промацують ситуацію. Чи можливе застосування більших сил і засобів? Точно можливе. Вони будуть нарощувати до 50 тисяч особового складу. Утім аби справді проривати оборонні редути на 20 кілометрів, треба наростити корпус на ще 30 тисяч, і поки не видно, щоб вони цим активно займалися”, – наголосив Черник.

Які ще теми аналізував Черник

  • Щодо “буферної зони” на Харківщині, Черник підкреслив, що незрозуміло, як вона має виглядати навіть у розумінні росіян і проти чого вона буде застосована. Артилерійські обстріли – це одне, а захід солдатів – це зовсім інше.
  • Виходом із ситуації, що склалась, аби вигнати росіян, полковник запасу ЗСУ бачить якнайбільше касетних боєприпасів. Один такий снаряд виконує роботу 30 – 40 звичайних снарядів. Це колосальний вогневий потенціал.
  • Щодо інформації про задіювання додаткових ресурсів на Харківщині з боку ЗСУ, ми не перекидаємо війська з інших напрямків. Росіяни розраховували, що ми з певних плацдармів будемо забирати частини та відправляти їх на Харківщину, але в нас був резерв доволі непогано підготовлений.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *