Атака “Шахедами”, дрони вдарили по НПЗ в Самарській області: хронологія 759 дня війни

Хронологія 759 дня війни / Колаж 24 Каналу

У ніч на 23 березня окупанти знову атакували Україну дронами. Окрім того, ворог намагається просуватися на фронті. Однак, українські захисники дають потужну відсіч. Тим часом у Росії удар по черговому НПЗ.

Про головні події 23 березня, ситуацію на фронті, в тилу, на міжнародній арені, нові воєнні злочини російських окупантів інформує 24 Канал.

11:05, 23 березняРосія не готує операцію з оточення Харкова, – ISW

Ймовірна наступальна операція російських окупаційних військ для захоплення Харкова буде мати серйозні проблеми для російських сил, що відповідальні за її проведення, а також для загальної російської кампанії в Україні. Наразі ознак підготовки такої операції російським військом відсутні, зазначили в ISW.

10:47, 23 березняСтрілянина під Москвою: кількість жертв вже сягнула 93 осіб

У Слідчому комітеті Росії заявили, що кількість загиблих у результаті теракту зросла до 93.

10:27, 23 березняСША попереджали Росію, що ІДІЛ готується до теракту

Розвідка США мала інформацію про те, що ІДІЛ готує теракти у Росії. У Москві визнали, що спецслужби дійсно отримували розвіддані. Втім, у Кремлі не ухвалювали жодних рішень, як і у спецслужбах.

10:21, 23 березняАвто з підозрюваними у стрілянині в “Крокус Холі” зупинили, відкривши по ньому вогонь, – росЗМІ

Окупанти повідомили, що нібито зупинили авто з підозрюваними у стрілянині в “Крокус Сіті Холі” у Брянській області. Тоді затримали лише 2 із 6 чоловіків, а іншим вдалося втекти.

Щоб зупинити автівку з підозрюваними у тероризмі особами, російські правоохоронці відкрили вогонь.

10:06, 23 березняголова ФСБ відзвітував Путіну про затримання 11 осіб

У Кремлі заявили, що Бортніков відзвітував Путіну про затримання 11 осіб, нібито причетних до теракту в “Крокус Сіті Хол”. Зокрема, начебто 4 терористів.

09:19, 23 березняУ Харкові під обстріл потрапили співробітники екстрених служб

Опівночі внаслідок ворожого удару БпЛА по місту спалахнула пожежа триповерхової будівлі на площі 150 квадратних метрів.

До місця події відразу прибули підрозділи ДСНС та Нацполіції. Під час роботи рятувальників та правоохоронців на місці події ворог завдав повторного удару БпЛА.

Внаслідок обстрілу постраждали співробітник ДСНС та Нацполіції. Також пошкоджено два автомобілі ДСНС.

09:18, 23 березняРосіяни назвали імена підозрюваних у теракті у “Крокус Холі”

У Росії назвали імена підозрюваних терористів у стрілянині у “Крокус Сіті Хол” у Підмосков’ї. Росіяни заявляють, що всі підозрювані буцімто є громадянами Таджикистану. Зокрема:

  • Махмадрасул Насрідінов, 37 років;
  • Рівожідін Ісмонов, 51 рік;
  • Шохінджонн Сафолзода, 21 рік;
  • Рустам Назаров, 29 років.

У Душанбе вже відреагували. МЗС наголосило: “Таджицька сторона не отримувала від офіційної влади Росії підтвердження про поширену нині фейкову інформацію про причетність громадян Таджикистану (до стрілянини у Підмосков’ї – 24 Канал)”.

09:07, 23 березняУ Запорізькій і Дніпропетровській областях пошкоджено енергетичні об’єкти

Внаслідок атаки “Шахедами” на Дніпропетровщині й у Запоріжжі є пошкодження енергетичних об’єктів. Інформації про постраждалих не надходило. Наслідки уточнюються, повідомили в Силах оборони Півдня.

08:32, 23 березняУ Брянській області могли виявити причетних до теракту під Москвою

РосЗМІ пишуть, що 23 березня могли виявити терористів, які нібито причетні до теракту у торговельному центрі “Крокус Сіті” у Підмосков’ї. За попередніми даними, більшість з них – громадяни Таджикистану.

08:03, 23 березняСкільки “Шахедів” збили вночі

У Повітряних силах повідомили, що вночі ворог атакував 4 зенітними керованими ракетами С-300 (по Донеччині) та 34 ударними БпЛА типу “Shahed”.

Українські захисники знищили 31 “Шахед” у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

07:35, 23 березняВтрати ворога

За минулу добу Сили оборони ліквідували ще 1050 окупантів. Загальні втрати ворога сягнули близько 435 760 бійців.

Втрати Росії / Інфографіка Генштабу

07:32, 23 березня

Російські пропагандисти повідомили, що кількість загиблих внаслідок стрілянини у “Крокус Сіті Холл” нібито зросла до 82 осіб, з них 3 дітей.

07:29, 23 березняВночі окупанти атакували Нікопольщину

Двічі ворог обстріляв з артилерії та запустив 3 дрони-камікадзе. Бив по Нікополю та Червоногригорівській громаді.

Пошкоджені 2 багатоповерхівки, коледж, інфраструктурний об’єкт, приватна оселя, 4 господарські споруди, ще дві – повністю зруйновані, також зачепило теплицю та лінії електропередачі. На щастя, ніхто не постраждав.

07:26, 23 березняРанкове зведення Генштабу ЗСУ

  • Протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень.
  • Загалом ворог завдав 88 ракетних та 143 авіаційних удари, здійснив 92 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.
  • Вночі, окупанти вчергове атакували Україну “Шахедами”.
  • На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, без успіху здійснив 3 штурми позицій Сил оборони в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка та Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку воїни відбили 7 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Бахмутському – відбито 5 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Андріївка та Кліщіївка Донецької області.
  • На Авдіївському – відбито 10 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське та Невельське.
  • На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне. Там ворог, за підтримки авіації, 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Оріхівському напрямку окупанти 10 разів, за підтримки авіації, атакували позиції наших захисників в районах населених пунктів Старомайорське, південніше Новодарівки Донецької області та біля Роботиного на Запоріжжі.
  • На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено 2 штурми позицій українських військ.
  • Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
  • Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 засобу протиповітряної оборони та 4 важливих об’єктах окупантів.

06:58, 23 березня

Повітряні сили повідомили про загрози по ударних БпЛА.

06:52, 23 березняРосія знову під атакою БпЛА

Вибухи уночі лунали в кількох регіонах Росії. Так, неспокійно було в Бєлгородській, Воронезькій, Саратовській та Брянській областях.

Російське міноборони стверджує, що близько о 22:00 над Бєлгородською областю нібито збили 1 безпілотник, ще 2 – “ліквідували” над Воронезькою областю.

Губернатор Бєлгородщини Гладков заявив, що під час атаки нібито постраждало одне з підприємств у Старооскольскому міському округу. Також окупанти заявили про нібито “знищення” 17 РСЗВ Vampire над Бєлгородщиною.

06:41, 23 березняКількість жертв внаслідок стрілянини під Москвою могла перевищити 70, – ЗМІ

РосЗМІ повідомили, що кількість загиблих зросла до понад 70. Зі спаленого концертного залу щойно витягли тіла ще 12 жертв.

06:01, 23 березняДрони атакували НПЗ у Самарській області

У ніч на 23 березня в Росії пролунали вибухи на НПЗ в Самарській області. Окупанти заявили про атаку БпЛА. На місці спалахнула потужна пожежа. Жертв і постраждалих нібито немає.

Наслідки атаки на НПЗ / Фото з мережі

01:08, 23 березняПутін мав звернутися до росіян щодо стрілянини, але щось пішло не так

Окупанти спершу повідомили, що готується звернення Путіна до росіян у зв’язку з терактом. Але згодом сказали, що ця інформація передчасна.

Посилання на трансляцію промови, яке виклали російські пропагандисти, пояснили “технічною помилкою”.

00:52, 23 березня

Терехов пише: “Третій вибух в місті після “Шахеда”.

00:46, 23 березняШестеро кавказців і рюкзаки з бензином: очевидці розповіли про стрільців у “Крокус Сіті Холі”

У мережі поширюють інформацію про буцімто причетність до стрілянини в “Крокус Сіті Хол” кількох бородатих чоловіків кавказької зовнішності.

На швидкості під’їхав мікроавтобус, бічні двері відчинилися, викинули світло-шумові гранати, вискочили шестеро бородатих людей кавказької зовнішності та почали стріляти,
– сказав очевидець.

00:41, 23 березняХарків під атакою “Шахедів”

Ігор Терехов повідомив, що два вибухи були в Основ’янському районі. Наразі уточнюється інформація щодо постраждалих і руйнувань.

00:09, 23 березняУ Бердянську більше окупантів, ніж місцевих: окупанти перекидають техніку

Загарбники перекидають техніку з тимчасово окупованого Маріуполя у бік Бердянська. Окупанти постійно переміщують техніку та живу силу з території Росії.

Про це 24 Каналу розповів заступник голови Бердянської районної ради. Віктор Дудукалов зауважив, що не все зупиняється у Бердянському районі. Додав, ворожий контингент постійно в ротаціях.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *