Бал з історії України матиме найвищу вагу для гуманітаріїв

Для вступу на гуманітарні спеціальності ваговий коефіцієнт балів за частину НМТ з історії України буде найбільшим.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи місце та значення предмета Історія України у вступній кампанії.

За його словами, історія України залишається у системі зовнішнього оцінювання.

«Історія України ні в якому разі не зникне з системи тестування, особливо по гуманітаріях… На гуманітарні спеціальності коефіцієнт, який дає максимальну кількість балів, буде, звісно, в пріоритеті для історії України», – зазначив Шкарлет.

Також міністр підкреслив, що вступники зможуть використовувати для вступу будь-який третій предмет за вибором на НМТ.

«З кожним компонентом з цих п'яти наборів вступник може вступати за будь-яким напрямом, але для гуманітарних спеціальностей найбільший коефіцієнт балів буде саме з історії України», – наголосив Шкарлет.

Окрім того, міністр погодився з думкою, що історія України в сучасних реаліях є надважливим предметом для сучасного українця.

«Але не погоджуюся з тим, що саме іспитом ми маємо спонукати вивчати історію України. Це мають батьки, суспільство, кожен громадянин чітко знати українську мову, українську історію, українську культуру, історію рідного краю, національні традиції незалежно від того чи є іспит, чи немає іспиту. Те, що робиться під примусом, це ніколи не буде на відмінно», – підкреслив міністр освіти і науки.

ЯК ГОТУВАТИСЬ ДО НМТ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

підготовка до ЗНО ЗНО ЗНО історія України

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *