Фракція Порошенка заблокувала рішення щодо моделі НМТ

Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроект 8228-1, що відкриває можливість Міністерству освіти і науки провести вступну кампанію за результатами НМТ, модель якого була презентована 20 січня.

Про це повідомив голова освітнього парламентського комітету Сергій Бабак, коментуючи результати розгляду законопроєкту, що відбулося у понеділок, 6 лютого.

Зокрема, за результатами голосування, урядовий законопроект було ухвалено за основу, що означає необхідність ще одного голосування у парламенті.

Як відомо, законопроект 8228-1 має відкрити можливість МОН провести національний мультипредметний тест за схемою 2+1, згідно з якою обов’язковими  предметами тесту є українська мова й математика, а предметами на вибір є історія України, одна з іноземних мов, біологія, хімія та фізика.

Водночас проти ухвалення цього рішення виступила фракція Європейської солідарності, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО.

«Заблокувала ухвалення в цілому Європейська солідарність, яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО. З трибуни заявили, що хочуть проведення НМТ як в минулому році. Ми ж наполягаємо на тому, щоб один предмет був на вибір, куди звісно входить і історія України. Отже, тепер є 7 календарних днів для подачі правок народними депутатами», – повідомив Бабак.

Він також висловив сподівання, що правок буде небагато і комітет ВР зможе винести законопроєкт на друге читання на найближче наступне засідання Верховної Ради.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *