Через перевірку закупівель ноутбуків заощаджено 25 млн

Міністерством цифрової трансформації було заощаджено понад 24,7 млн грн бюджетних коштів внаслідок проведення експертизи договорів на закупівлю ноутбуків для вчителів.

Про це йдеться у повідомленні Мінцифри за результатами перевірок, що були проведені у Дніпропетровській, Чернігівській, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській  областях та Печерському районі столиці.

«Наприклад, у Чернігівській області завдяки економії понад 800 тисяч грн вдалося забезпечити додатково 44 вчителів якісною технікою.  Наразі підписуються договори й скоро ноутбуки почнуть доставляти у школи. Усього техніку отримають понад 13 тисяч учителів у цих областях», – зазначають у Міністерстві цифрової трансформації.

Водночас у відомстві наголошують, що загалом контроль за цільовим використанням субвенції дозволить заощадити більше ніж 100 млн грн та додатково забезпечити ноутбуками понад 5 тисяч вчителів.

Проект «Ноутбук кожному вчителю» реалізують Мінцифри та Міністерство освіти. На закупівлю 60 тисяч ноутбуків для вчителів з держбюджету виділено 980 млн грн.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, загалом обласні державні адміністрації вже оголосили всі заплановані 38 тендерів.

«Учителі отримуватимуть техніку одразу після того, як місцеві державні адміністрації проведуть закупівлі та підпишуть договори з постачальниками.

Щоб унеможливити корупцію та зробити процес закупівель максимально прозорим, команда Мінцифри створила публічний дашборд. Це інтерактивна мапа України, де кожен може контролювати, як ОДА використовують надану можливість та за яку ціну придбають техніку. Мінцифри перевірятиме кожну закупівлю та в разі завищення цін пропонуватиме зменшувати вартість», – наголосили в Міністерстві цифрової трансформації.

фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *