Чи справді Росія почала забивати склади зброєю: у Зеленського дали чітку відповідь

Західні ЗМІ пишуть, що Росія нарощує виробництво зброї не лише для фронту, але вже заповнює склади. Утім, ця інформація не відповідає дійсності.

Про це у ексклюзивному інтерв’ю для 24 Каналу наголосив радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк. Він пояснив реальну ситуацію.

Важлива риторика

Західні партнери начебто розуміють основне питання – Росія має програти. Утім, затягують із передачею зброї, яка так необхідна Україні. Водночас лунає інформація, що країна-агресорка має достатню кількість зброї, яка не є паритетною нашій країні. Відповідно мають робитися інші заяви.

“Наприклад: “ми бачимо, що Росія накопичує на складах зброю. Відповідно ми збільшуємо пакети допомоги Україні на такий-то відсоток. Ми збільшуємо інвестиції у свої власні виробництва, наприклад, далекобійних ракет, дронів чи РЕБів в такій-то пропорції”. Мені здається, що так треба це коментувати, а не депресувати і свої країни, і Україну, яка продовжує більше ніж два роки, чинити опір. Тим паче, ми бачимо, що попри дефіцит в наявності зброї в України, Росія нікуди суттєво, м’яко кажучи, не просунулась”, – сказав Подоляк.

Що відомо про ВПК Росії: основне

  • У січні 2024 року зазначалося, що Росія виготовляє 5 – 7 тисяч боєприпасів на добу. І вона не може наростити виробництво до тих масштабів, які б їй хотілося.
  • У березні аналітики Інституту вивчення війни вважали, що російський оборонний комплекс може мати значні проблеми через санкції. Але Росія – країна, яка сама виробляє зброю, тому вона в неї не закінчиться.
  • Через війну та ВПК російський бізнес жаліється на нестачу кваліфікованих кадрів на підприємствах. У першому кварталі 2024 року у Росії забезпеченість кадрами впала до історичного мінімуму.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *