Чи зможе Україна підготувати 500 тисяч мобілізованих: у ЗСУ дали чітку відповідь

У ЗСУ сказали, чи може Україна підготувати 500 тисяч мобілізованих / Колаж 24 Каналу

Володимир Зеленський розповідав, що на одній зі ставок військові пропонували мобілізувати додатково 400 – 500 тисяч людей. Зрештою в України є можливість підготувати таку кількість мобілізованих громадян.

Командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ Віктор Ніколюк наголосив, що є можливість підготувати будь-яку кількість особового складу, яка буде визначена новим законом про мобілізацію. Цей документ уже можуть ухвалити незабаром.

У ЗСУ розповіли про можливість підготовки 500 тисяч осіб

Ніколюк зазначив, що наразі українське військове командування постійно проводить службові наради, де уточнюють фактичні спроможності всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторського складу. Адже значна частина залучена в районах виконання бойових завдань.

Однак генерал запевнив, що станом на сьогодні ЗСУ спроможні навчити будь-яку кількість особового складу.

500 тисяч, 100 тисяч, 200 тисяч – як буде визначено законом про мобілізацію, ми готові,
– наголосив він.

Ніколюк також додав, що станом на цей час за кордоном було підготовлено 20% наших військовослужбовців, а всі решта – в Україні. Генерал також уточнив, що Україна за бойовим досвідом вже “на декілька років випереджає тих, хто її навчає”.

“Ми, звичайно, обмінюємось цим досвідом, але необхідно враховувати, що все не стоїть на місці. Будь-яка війна змінюється, і ці тонкощі необхідно враховувати”, – пояснив Ніколюк.

Відповідаючи на питання, які фахівці в армії зараз найбільш потрібні, командувач сказав, що це піхота, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, а також піхота, що заходить на ворожі позиції, відбиває ворога.

Водночас генерал наголосив, що важливими для нашого війська також лишаються й оператори безпілотників, і танкісти, і артилеристи, і мінометники та інші потрібні нашому війську професії.

Військові пропонували мобілізувати 500 тисяч українців

  • На пресконференції, що відбулася 19 грудня, президент Володимир Зеленський повідомив, що Генеральний штаб і Головнокомандувач Збройних Сил України офіційно запросили мобілізацію додатково від 450 до 500 тисяч осіб. Президент Зеленський наголосив на необхідності додаткових доказів та аргументації на підтримку такого важливого рішення.
  • Водночас Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний спростував заяви про “запит на якісь цифри”. Під час останньої заяви Залужний уточнив, що зазначена цифра охоплює такі фактори, як усунення наявного дефіциту, створення нових військових частин та прогноз потенційних втрат у наступному році.
  • Зрештою Володимир Зеленський у своєму інтерв’ю вже в січня 2024 року сказав, що не підтримує мобілізацію 500 тисяч людей. За словами глави держави, він не бачить наразі у цьому потреби.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *